Θα είναι η Χίλαρι Κλίντον η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ –Ο Ομπάμα το θέλει πολύ

Ενα κανονικό κίνημα έχει εκδηλωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και όχι μόνο- που σχεδόν απαιτεί να είναι υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ για τους Δημοκρατικούς η Χίλαρι Κλίντον. Με τις εκλογές να πρόκειται να διεξαχθούν το 2016 οι φήμες αναζωπυρώνονται μετά και την αποκάλυψη μυστικού δείπνου που είχε η Κλίντον με τον Ομπάμα.


Ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου δήλωσε off the record πως «ο πρόεδρος γευμάτισε ανεπίσημα και ιδιωτικά με την Κλίντον στο Λευκό Οίκο το απόγευμα». Αν και η σχέση τους δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, μετά τη συνεργασία τους αναπτύχθηκε έντονη χημεία και σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Η 66χρονη Χίλαρι Κλίντον προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ώστε να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (από το 2009 έως τις αρχές του 2013,) δεν έχει πάντως αποσαφηνίσει ακόμη τις προθέσεις της.

Η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση των Ομπάμα και Κλίντον ήταν στα εγκαίνια για το μουσείο που άνοιξε προς τιμήν της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ