Και ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τα μηνύματα των εκλογών -Τσίπρας: Θετικό το αποτέλεσμα αλλά δεν μας φτάνει - iefimerida.gr

Και ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τα μηνύματα των εκλογών -Τσίπρας: Θετικό το αποτέλεσμα αλλά δεν μας φτάνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο κρας τέστ για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την Πέμπτη τόσο για τα μηνύματα που έλαβαν από τις Ευρωεκλογές, όσο και για την μετέπειτα στρατηγική που θα θέσει το κόμμα σε εφαρμογή με το βλέμμα φυσικά στραμμένο στις διεργασίες που μαίνονται στα υπόλοιπα κόμματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα κορυφαία στελέχη, όπως και ορισμένους εκ των βουλευτών στα γραφεία του κόμματος και δίνοντας το «παρών» στη συνεδρίαση του Οργάνου, προχώρησαν σε έναν πρώτο εκλογικό απολογισμό, αλλά και σε «απολογισμό διετίας», όπως έλεγε στέλεχος της Κουμουνδούρου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη Τρίτη, αλλά και για τις 22 Ιουνίου, οπότε και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.

Πρώτος πήρε το λόγο ο υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση κ. Κώστας Πουλάκης, ο οποίος και παρουσίασε στα μέλη αναλυτικά και με αριθμούς τις επιδόσεις του κόμματος ανά περιφέρεια- και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προφορική εισήγησε έκανε λόγο για αύξηση της επιρροής του κόμματος στην περιφέρεια και στην επαρχία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ηταν ένα θετικό αποτέλεσμα, ενθαρρυντικό για την πορεία μας από δω και πέρα. Ήρθε ως επιβράβευση των προσπαθειών μας, όμως δεν μας φτάνει. Δεν επαναπαυόμαστε. Το αποτέλεσμα αποτελεί μεγάλη επένδυση στο χώρο της αυτοδιοίκησης».

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν και τα υπόλοιπα στελέχη και αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα επισημάνθηκε ότι το σύνθημα «τρεις κάλπες, μία επιλογή» βγήκε απόλυτα σωστό, εξηγώντας πως αν δεν είχαν γίνει οι εν λόγω επιλογές δεν θα είχαν κατορθώσει να κάνουν αυτό το βήμα στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.

Γλέζος: Θα μπορούσαμε και καλύτερα

Κριτική άσκησε από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος για ακόμη μία φορά επεσήμανε πως «θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πολύ καλύτερα».

Λαφαζάνης: Γενναίο άνοιγμα προς την Αριστερά

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απευθυνθεί σε όλες τις Αριστερές δυνάμεις, βασισμένος σε μία συγκεκριμένη επικαιροποιημένη πρόταση.

Τέλος, μεταξύ άλλων τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον στο πολιτικό φάσμα και ιδιαιτέρως στον όμορο χώρο της ΔΗΜΑΡ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ