Τι ψήφισαν οι Ελληνες του εξωτερικού στις Ευρωεκλογές -Πρώτη δύναμη η ΝΔ, ψηλά το ΚΚΕ - iefimerida.gr

Τι ψήφισαν οι Ελληνες του εξωτερικού στις Ευρωεκλογές -Πρώτη δύναμη η ΝΔ, ψηλά το ΚΚΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί εντός των συνόρων ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ωστόσο οι Ελληνες που διαμένουν εντός της ΕΕ, είχαν διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν 10.095 συμπατριώτες μας που διαμένουν εκτός των συνόρων, αλλά εντός των χωρών της ΕΕ. Συνολικά εγγεγραμμένοι στους καταλόγους είναι 14.939, ενώ το 2009 (πάλι για τις Ευρωεκλογές) είχαν εγγραφεί 35.000 Ελληνες του εξωτερικού.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία, σε αυτή την... παράλληλη εκλογή, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτη δύναμη ήταν το ΚΚΕ.

Αναλυτικά οι ψήφοι πήγαν ως εξής:

Οι Ελληνες κάτοικοι χωρών-μελών της Ε.Ε άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 51 τμήματα που βρίσκονταν στις εξής χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ