Κεφαλογιάννης και Ανδρουλάκης πήραν την πρωτιά στο νήμα: Η Κρήτη μίλησε - iefimerida.gr

Κεφαλογιάννης και Ανδρουλάκης πήραν την πρωτιά στο νήμα: Η Κρήτη μίλησε

Κεφαλογιάννης και Ανδρουλάκης πήραν την πρωτιά στο νήμα: Η Κρήτη μίλησε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καταμέτρηση των ευρωψηφοδελτίων στην Κρήτη έφερε την απόλυτη ανατροπή σε Νέα Δημοκρατία και Ελιά. Μπορεί στην πρώτη περίπτωση αυτή της ΝΔ η ανατροπή να έχει άρωμα γοήτρου και να δίνει προβάδισμα στον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Στην Ελιά όμως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική αφού δεν ανατράπηκε μόνο η κατάταξη στην κορυφή, αλλά η εκλογή προσώπων στην Ευρωβουλή.

Η Κρήτη έστειλε τον Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή

Οι κάλπες στην περιφέρεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη «γκρέμισε» την Ευα Καϊλή από την 1η θέση στην τρίτη και περιόρισε στην 2η τον πρώην υπουργό Παντελή Καψή. Μάλιστα η διαφορά που κατάφερε να πάρει ο 35χρονος από το Ηράκλειο της Κρήτης πήρε σημαντικό προβάδισμα (περίπου 5.000 σταυρών) που του επιτρέπει να θεωρεί βέβαιη όχι μόνο την εκλογή, αλλά και την πρώτη θέση.

Υπενθυμίζεται βέβαια πως δύο ημέρες νωρίτερα κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου και της εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος καθώς η Ευα Καϊλή έδειχνε να μην χάνει την πρώτη θέση και ο Παντελής Καψής να βρίσκεται στη δεύτερη. Μάλιστα όσο προχωρούσε η καταμέτρηση και η κατάταξη δεν άλλαζε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μπαινόβγαινε με αγωνία στη συνεδρίαση. Τώρα κοιτάζει με την άνεση που δίνει η διαφορά των 5.000 σταυρών τους δύο εσωκομματικούς του αντιπάλους να δίνουν μάχη για την είσοδο τους στην Ευρωβουλή (Ανδρουλάκης: 61.088 – Καψής: 56.107, στο 49,55%)

Σαρωτικός ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην Κρήτη

Την ίδια ώρα στη λεωφόρο Συγγρού τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ευρωψηφοδελτίων έδειχναν πως το ντέρμπι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης θα είχε άρωμα γυναίκας, αφού η δημοσιογράφος Μαρία Σπυρακή και η πρώην βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ έδιναν μάχη ψήφο ψήφο με το Μανώλη Κεφαλογιάννη να περιορίζεται στην τρίτη θέση. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση δεν είχαν υπολογίσει τη δύναμη των ψηφοφόρων στην Κρήτη, αφού μόλις ξεκίνησε η καταμέτρηση εκεί το ντέρμπι το δύο γυναικών της ΝΔ μεταφέρθηκε από την κορυφή για την δεύτερη και τρίτη θέση. Ενδεικτικό του πόσο σαρωτικός ήταν στην εκλογική του περιφέρεια ο βουλευτής της ΝΔ είναι πως από την τρίτη θέση εκτοξεύτηκε στην πρώτη και μάλιστα άφησε πίσω του την Μαρία Σπυράκη με διαφορά πάνω από 12.500 ψήφους -Κεφαλογιάννης: 132.531- Σπυράκη: 120.000, στο 49,55%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ