Εκπληξη: Ο Σπύρος Λυκούδης θέλει ισχυρή κεντροαριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Εκπληξη: Ο Σπύρος Λυκούδης θέλει ισχυρή κεντροαριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την στρατηγική συνεργασία της Κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει πρόθεση να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Σπύρος Λυκούδης ζήτησε επί της ουσίας την δημιουργία ενός «κεντροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ» λέγοντας πως «είναι ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς, μια ενιαία δημοκρατική παράταξη, όχι ένα κόμμα, και να εξελιχθεί σε παράγοντα σταθεροποίησης. Μια ανασυγκροτημένη κεντροαριστερά μπορεί να παίξει ρόλο. Αυτή πρέπει να κάνει στρατηγική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ οτιδήποτε άλλο θα διαλυθεί μέσα σε έξι μήνες» εξήγησε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

Για τα σενάρια που τον έφερναν να αναλαμβάνει την προεδρία της ΔΗΜΑΡ ο Λυκούδης δήλωσε ότι «δεν είναι μέσα στις σκέψεις μου, δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση και στόχευση για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ».

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη διαφωνία του με τη στάση του Φώτη Κουβέλη, διευκρινίζοντας ότι είτε έπρεπε να παραιτηθεί το βράδυ των εκλογών ή να προσπαθήσει να κρατήσει με μαχητικότητα «ό,τι έχει απομείνει». «Από κάθε άποψη λάθος η άκαιρη παραίτηση» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η «ΔΗΜΑΡ πρέπει να συμβάλει στη διαμόρφωση πλειοψηφίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αν προκύπτει η περίπτωση Κουβέλη (σ.σ για την Προεδρία) θεωρώ ότι είναι καλή επιλογή»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ