Ο δρόμος για την κορυφή: Aπό τις συμμορίες του δρόμου στη λίστα του Forbes - iefimerida.gr

Ο δρόμος για την κορυφή: Aπό τις συμμορίες του δρόμου στη λίστα του Forbes

Ο δρόμος για την κορυφή: Aπό τις συμμορίες του δρόμου στη λίστα του Forbes [εικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιτυχία δεν είναι δεδομένη και δεν έρχεται εύκολα. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα γνωρίζει ο Dr Dre, ο πλέον πλουσιότερος Αμερικανός μουσικός της hiphop σύμφωνα με το Forbes, ο οποίος όμως ξεκίνησε από πολύ χαμηλά για να φτάσει εκεί.

Ο 49χρονος Dr Dre, κατά κόσμον Αντρέ Γιάνγκ ξεκίνησε από τους κακόφημους δρόμους του Νότιου Λος Άντζελες και πλέον βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους της λίστας του Forbes μετά τη πρόσφατη συμφωνία 3.000.000.000 δολαρίων που έκανε με την Apple για την πώληση της Beats Electronics.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Forbes η συμφωνία θα ενισχύσει την καθαρή αξία του από τα 550.000.000 δολάρια στα 700-800.000.000 δολάρια καθιστώντας τον Dr Dre τον πλουσιότερο hiphop τραγουδιστή.

Ωστόσο η ζωή του δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1965 από χωρισμένους γονείς στην κακόφημη περιοχή Κόμπτον του νότιου Λος Αντζελες.

Η περιοχή ήταν διαβόητη για τον πόλεμο των συμμοριών και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, αλλά και για τους ταλαντούχους ράπερ που μεγάλωσαν εκεί.

Εκεί έκανε και ο Dr Dre τα πρώτα του βήματα μαζί με τον Ice Cube με το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1988 «Straight Outta Compton». Ο δίσκος αυτός ωστόσο επικρίθηκε έντονα για βίαιη γλώσσα και πυροδότησε μια προειδοποίηση από το FBI.

Το 1990 δημιούργησε την Death Row Records και παρουσίασε το σόλο ντεμπούτο του «The Chronic» το 1992 που εξελίχθηκε σε τεράστια εμπορική επιτυχία, ενώ το 1996 σχημάτισε την Aftermath Entertainment.

Λίγο καιρό μετά ωστόσο, οι δολοφονίες των ράπερ και φίλων του Tupac Shakur και Notorious BIG αποτέλεσαν αφορμή για τον Dre να μείνει για λίγο καιρό στην αφάνεια. Η επιστροφή του ήρθε με το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του το 1999.

Μάλιστα εκτός από τη δική του καριέρα, άπλωσε το χέρι και σε άλλους νεαρούς φιλόδοξους ράπερ με δύσκολη ζωή, οδηγώντας τους στη δόξα, συμπεριλαμβανομένων του Eminem και του 50 Cent.

Το 2001 βραβεύθηκε με Grammy και η επιτυχία του τόνωσε αρκετά τα οικονομικά του, ενώ ο ίδιος κινήθηκε στον τομέα των επιχειρήσεων, δημιουργώντας το 2008 την Beats Electronics μαζί με τον συνάδελφο του Τζιμι Λόβιν.

Πλέον ο Dr Dre βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο με την Beats Electronics που κίνησε το ενδιαφέρον της Apple και τα «πνευματικά παιδιά» του είναι στην κορυφή των charts.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ