Κόντρα υπουργείου Παιδείας και ΣΥΡΙΖΑ για τις Πανελλαδικές -Στη σκιά της αυτοκτονίας του 18χρονου - iefimerida.gr

Κόντρα υπουργείου Παιδείας και ΣΥΡΙΖΑ για τις Πανελλαδικές -Στη σκιά της αυτοκτονίας του 18χρονου

Κόντρα υπουργείου Παιδείας -ΣΥΡΙΖΑ για τις Πανελλήνιες -Στη σκιά της αυτοκτονίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξαφνική κόντρα προέκυψε μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που μιλάει για την ψυχολογική φόρτιση των εξετάσεων και τη μαραθώνια κούρσα που οδήγησε έναν 18χρονο να βάλει τέλος στη ζωή του.Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι «οι πανελλαδικές εξετάσεις πάντα ήταν μια «δοκιμασία» μεγάλης διάρκειας, μια μαραθώνια κούρσα με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για τις οικογένειές τους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, επιτίθεται στο υπουργείο Παιδείας τονίζοντας «Τι κάνει όμως το Υπουργείο Παιδείας; Παρά τις αντιδράσεις του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, επεκτείνει το θεσμό των πανελλαδικών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Στόχος της κυβέρνησης η μείωση του αριθμού των αποφοίτων του Γενικού Λυκείου και η βίαιη εξώθηση των μαθητών και μαθητριών στην πρόωρη άτυπη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο και στην απλήρωτη και εκμεταλλευτική μαθητεία. Έτσι αύριο, και για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής εκπαίδευσης, πρόχειρα και βιαστικά, μπαίνουν στην ψυχοφθόρα διαδικασία εξετάσεων πανελλαδικού τύπου και οι μαθητές της Α' Λυκείου. Γιατί Το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί συστηματικά τη βασική επιστημονική αρχή ότι οι αλλαγές -ακόμα και οι μικρότερες- στο εκπαιδευτικό σύστημα απαιτούν ενδελεχή μελέτη, διάλογο, πειραματική εφαρμογή. Δεν αγνοεί όμως τις οδηγίες του ΟΟΣΑ για μείωση του αριθμού των αποφοίτων του Γενικού λυκείου και για αντικατάσταση της συνολικής γνώσης από τις δεξιότητες, την κατάρτιση, τη μαθητεία, τη διά βίου μάθηση. Η ηγεσία του Υπ Παιδείας έχει κάνει τις πολιτικές της επιλογές διαθέτει 1.570.000 ευρώ για τη δημιουργία της τράπεζας θεμάτων, ενώ με το ίδιο ποσό θα μπορούσε να προσλάβει πάνω από 1.000 αναπληρωτές, με τους οποίους θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σημαντικό μέρος των εκπαιδευτικών κενών των σχολείων».

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ αναλύει τις ενέργειες που θα κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς:

Υπουργείο Παιδείας: Σεβαστείτε την οικογένεια του 18χρονου

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί την οικογένεια του 18χρονο υ και την αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

«Οφείλουν να σεβαστούν τον πόνο της οικογένειας του άτυχου μαθητή, αλλά και την αγωνία και την προσπάθεια των χιλιάδων υποψηφίων που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να σιωπήσουν».

Φωτογραφία fosphotos -Παναγιώτης Τζαμαρός

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ