Εικόνες - σοκ από την Κίνα: Δεκάδες άνθρωποι δικάζονται μαζικά σε στάδιο ενώπιον θεατών - iefimerida.gr

Εικόνες - σοκ από την Κίνα: Δεκάδες άνθρωποι δικάζονται μαζικά σε στάδιο ενώπιον θεατών

Εικόνες - σοκ από την Κίνα: Δεκάδες άνθρωποι δικάζονται μαζικά σε στάδιο ενώπιον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικόνες που σοκάρουν έρχονται από την Κίνα. Δεκάδες άνθρωποι κατηγορούμενοι ως τρομοκράτες δικάστηκαν ομαδικά σε στάδιο ενώπιον θεατών. Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο «δικαστήριο» με ανοιχτά φορτηγά σε στάση σκυφτή με ένοπλους στρατιώτες να τους σημαδεύουν στο κεφάλι.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σιδηροδέσμιοι στο στάδιο, δείχνουν να είναι μέλη της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας των Ουιγούρων, όπως μεταδίδει το BBC. Παραμένει ασαφές ποιες ακριβώς ήταν οι κατηγορίες για τους 55, ωστόσο οι τρεις καταδικάστηκαν σε θάνατο για το «βάρβαρο» φόνο μιας οικογένειας το 2013. Τη μαζική δίκη παρακολούθησαν αξιωματούχοι και κάτοικοι της περιοχής, και ο ανταποκριτής του BBC κάνει λόγο για επίδειξη δύναμης που θυμίζει τις μαζικές δίκες κατά την κινεζική κομουνιστική επανάσταση.Η δίκη έγινε σε στάδιο χωρητικότητας 7.000 θεατών στην ταραχώδη επαρχία του Σιντζιάνγκ στη Δυτική Κίνα. Στο «εδώλιο» κάθησαν 55 άνθρωποι οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τρομοκρατία, αποσχιστικές ενέργειες και δολοφονίες.

Εικόνες - σοκ από την Κίνα: Δεκάδες άνθρωποι δικάζονται μαζικά σε στάδιο ενώπιον θεατών | iefimerida.gr 0

Οι Ουιγούροι αντιστοιχούν σήμερα γύρω στο 45% του πληθυσμού του Σιντζιάνγκ, ενώ το 40% είναι κινέζοι Χαν. Η Κίνα ανάκτησε τον έλεγχο της περιοχής το 1949, οπότε ενσωμάτωσε το βραχύβιο κράτος του Ανατολικού Τουρκεστάν.Το Πεκίνο αποδίδει σε αυτονομιστές Ουιγούρους μια σειρά επιθέσεων στο Σιντζιάνγκ αλλά και στο Πεκίνο. Μετά το θάνατο 39 ανθρώπων από βομβιστική επίθεση σε αγορά του Ουρούμκι, πρωτεύουσας του Σιντζιάνγκ, την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι ξεκινά εκστρατεία διάρκειας ενός έτους για την καταστολή της βίας.

Φωτογραφίες: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα δίκη τρομοκράτες στάδιο Ουιγούροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ