Μυστήριο με κλοπή σεισμογράφου στον Εβρο -Γι αυτό δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τον σεισμό στη Λήμνο - iefimerida.gr

Μυστήριο με κλοπή σεισμογράφου στον Εβρο -Γι αυτό δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τον σεισμό στη Λήμνο

Μυστήριο με κλοπή σεισμογράφου από τον Εβρο -Γι αυτό δεν έδωσε κανένα στοιχείο γ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο ΑΠΘ, μετά την κλοπή του σεισμογράφου που ήταν εγκατεστημένος στα Λουτρά Τραϊανούπολης. Μάλιστα, η ανακάλυψη έγινε όταν οι επιστήμονες στο Αριστοτέλειο, οι οποίοι συνέλεγαν τα στοιχεία από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου, διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος σεισμογράφος δεν έστειλε το παραμικρό δεδομένο.

Οπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κόστος του σεισμογράφου κυμαίνεται μεταξύ 15.000 με 20.000 ευρώ, ωστόσο, πρόκειται για μία κλοπή ανυπολόγιστης αξίας, καθώς ο συγκεκριμένος σεισμογράφος έδινε σημαντικά στοιχεία για τη σεισμική δραστηριότητα σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή.

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να έρθει μία ομάδα επιστημόνων από το Σεισμολογικό της Θεσσαλονίκης στα Λουτρά, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάτι άλλο, πέρα από το σεισμογράφο, που έχει αφαιρεθεί από τον χώρο.

Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πίσω από την υπόθεση φέρεται να βρίσκονται «κυνηγοί» μετάλλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ