Bloomberg: Ετσι θα γίνετε ο επόμενος «Λύκος της Wall Street» -Οδηγίες για αγχωμένους χρηματιστές

«Λύκος της Wall Street» δεν γεννιέται κανείς, αλλά γίνεται. Με εξάσκηση, με προσεκτικές κινήσεις και στοχασμό. Φυσικά δεν πρόκειται για τη γνωστή κινηματογραφική περσόνα, αλλά για την πραγματική ζωή... μέσα στη Wall Street.

Το Bloomberg προσφέρει τις απαραίτητες... οδηγίες για τους επίδοξους χρηματιστές που επιθυμούν να σαρώσουν την αγορά. Φέρνει το παράδειγμα του διαχειριστή hedge-fund, Ντέιβιντ Φορντ που ενώ έβλεπε, στα τέλη Ιανουαρίου, τις αγορές μετοχών και ομολόγων να κάνουν βουτιά προς το κένο, κράτησε την ψυχραιμία του.

Μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, αγόρασε περισσότερα εταιρικά ομόλογα και δεν έχασε. Επειτα από δύο δεκαετίες στο... παιχνίδι, ο Φορντ πιστώνει την ηρεμία του, την εμπειρία - και στα 20 λεπτά που... ξοδεύει με τις πιτζάμες του, κάθε πρωί επαναλαμβάνοντας ένα μάντρα που του έμαθε πριν από δύο χρόνια ένας δάσκαλος του Υπερβατικού Διαλογισμού.

«Πλέον οι αντιδράσεις μου στις ασταθείς αγορές είναι πιο ήρεμες. Εχω περισσότερη υπομονή» λέει ο 48χρονος Φορντ.

Αυτή τη στιγμή ο Φορντ, μαζί με τους Ρέι Ντάλιο, Πολ Τούντορ Τζόουνς και Μάικλ Νόβογκρατζ θεωρούνται σημαντικοί παίκτες στην αγορά και τους ενώνει μια κοινή διαδικασία σκέψης που περνάει μέσα από τον διαλογισμό. Ναι, αυτό θεωρούν το «κλειδί» στον τρόπο που σκέφτονται.

Μπορεί να φαίνεται ιερόσυλο, αλλά οι έμποροι της Wall Street χρησιμοποιούν τον διαλογισμό με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι Βουδιστές μοναχοί. Μπορεί οι δεύτεροι να το κάνουν αναζητώντας τον Διαφωτισμό, αυτό όμως δεν απαγορεύει στους πρώτους να το κάνουν για να βρουν χρήματα.

Ο συγγραφέας Τζέι Μίκελσον που ασχολείται με τον Βουδισμό εξηγεί: «Μπορεί ο κόσμος να θεωρεί πως ο διαλογισμός είναι για τους χίπις, ωστόσο θα πρέπει να καταλάβουμε πως οι Σαμουράι τον χρησιμοποιούν για να γίνουν καλύτεροι δολοφόνοι».

Samurai Πρακτική

Οι εργαζόμενοι της Goldman Sachs Group, Inc κάθονται σε στάση λωτού κάθε φορά που βλέπουν τα νούμερα να τους πλακώνουν. Σύμφωνα με τις επιστημονικές θεωρίες, ο διαλογισμός βοηθάει στην ανακούφιση του άγχους, της κατάθλιψης, της αϋπνίας, τη μείωση των καρδιακών παθήσεων και της ψωρίασης.

Οταν, λοιπόν, οι αγορές πιέζουν και μαζί τους πιέζονται και οι άνθρωποί της, το φάρμακο είναι ένα: εισπνοή, εκπνοή, διαλογισμός και δέσμευση των θετικών σκέψεων στο μυαλό.

Για όσους αμφιβάλλουν, αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο έκαναν και οι Μπιτλς, τώρα το πράττουν και οι χρηματιστές της Γουόλ Στριτ. Από την άλλη, βέβαια, ο διευθυντής έρευνας του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη, Τζον Ντένιγκερ, αμφισβητεί τη δυνατότητα που έχει ο διαλογισμός να προσθέτει... ειδικές δυνάμεις στον ανθρώπινο νου.

Το σίγουρο είναι πως η λογική «κάντο όπως οι Νίντζα» έχει αποκτήσει ισχυρό ακροατήριο μέσα στη Γουόλ Στριτ και ολοένα και περισσότεροι χρηματιστές ευελπιστούν πως θα γίνουν οι επόμενοι... λύκοι, αφού προηγουμένως έχουν μετατρέψει το μυαλό τους σε ένα άκακο πρόβατο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ