Στο σφυρί ο πύργος του Δράκουλα: Το τρομακτικό κάστρο της Ρουμανίας περνάει σε νέο ιδιοκτήτη [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο σφυρί ο πύργος του Δράκουλα: Το τρομακτικό κάστρο της Ρουμανίας περνάει σε νέο ιδιοκτήτη [εικόνες]

Στο σφυρί ο πύργος του Δράκουλα: Το τρομακτικό κάστρο της Ρουμανίας περνάει σε ν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κάστρο Μπραν, ο τρομακτικός πύργος του Κόμη Δράκουλα που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 80.000.000 δολάρια.

Χρονολογείται από το 1211 ( ολοκληρώθηκε το 1388 ) και πιστεύεται από κάποιους ότι ήταν η έμπνευση για την περιγραφή του κάστρου του Δράκουλα για το ομώνυμο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Μπραμ Στόκερ το 1897.Σύμφωνα με την Daily Mail, το κάστρο αποτελεί ένα τεράστιο τουριστικό αξιοθέατο με 560.000 επισκέπτες ετησίως.

Το κάστρο βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού: Αν πετάξετε μία πέτρα από το παράθυρο θα πέσει για 300 μέτρα χωρίς να αγγίξει τίποτα. Οσο για τη θέα, φαίνεται η θάλασσα να ξεπροβάλει μετά τις πράσινες κορυφές των δέντρων.

Φυσικά, ο αιμοβόρος Κόμης Δράκουλας ήταν φανταστικό πρόσωπο και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο πραγματικός Δράκουλας, ο «Βλαντ ο Παλουκωτής» ηγεμόνας της Βλαχίας τον 15ο αιώνα, έζησε ποτέ σε αυτό το κάστρο.

Στην πραγματικότητα , το κάστρο κατελήφθη από τους πολεμιστές και τους ιππότες και στη συνέχεια δόθηκε στην οικογένεια των Αψβούργων το 1920. Οταν οι κομμουνιστές ήρθαν στην εξουσία το 1948, οι κληρονόμοι των Αψβούργων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Σήμερα, οι ίδιοι κληρονόμοι χρησιμοποιούν το κάστρο ως τουριστικό προορισμό, αλλά ψάχνουν να το πουλήσουν σε έναν νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα συνεχίσει να λειτουργεί το μουσείο και ενδεχομένως να ανοίξει ένα μικρό ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ