Reuters: Μόνο η Ελλάδα έλαβε δραστικά μέτρα για το ασφαλιστικό σύστημα - iefimerida.gr

Reuters: Μόνο η Ελλάδα έλαβε δραστικά μέτρα για το ασφαλιστικό σύστημα

Reuters: Μόνο η Ελλάδα έλαβε δραστικά για το ασφαλιστικό σύστημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις επιπτώσεις της κρίσης στους συνταξιούχους των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και στις οικογένειες τους εστιάζει σε σημερινό δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, δίνοντας τα εύσημα στην Ελλάδα για τα δραστικά μέτρα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού της συστήματος. Τονίζει μάλιστα πως στη χώρα μας οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 30% μεταξύ 2009 και 2013.

Παράλληλα το Reuters αναφέρει πως είναι δύσκολο τα συνταξιοδοτικά συστήματα της Ευρώπης να αλλάξουν εν μία νυκτί και επισημαίνει ότι πολλές κυβερνήσεις προχώρησαν σε μικροαλλαγές των ζημιογόνων τους συνταξιοδοτικών συστημάτων αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ώστε να αντικατοπτρίζουν την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Στην Ισπανία, για παράδειγμα, οι άνθρωποι θα συνταξιοδοτηθούν στα 67 το 2027 σε σύγκριση με τώρα που συνταξιοδοτούνται στα 65.

Το συμπέρασμα; Μόνο οι υψηλόμισθοι νέοι μπορούν να αποχωριστούν την «τράπεζα του μπαμπά και της μαμάς» και να χτίσουν το μέλλον τους με τις δικές τους πλάτες!

Ενδεικτικό είναι πως Ένας 68χρονος συνταξιούχος, έπειτα από 40 χρόνια εργασίας σε εργοστάσια στη Γερμανία και Ισπανία, συντηρεί πλέον τρία σπίτια, με μισθό που αγγίζει τα 1.600 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ