Μασάζ με... πύθωνες: Απίστευτη πρακτική σε ζωολογικό κήπο στις Φιλιππίνες [βίντεο] - iefimerida.gr

Μασάζ με... πύθωνες: Απίστευτη πρακτική σε ζωολογικό κήπο στις Φιλιππίνες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είχατε μία δύσκολη ημέρα και χρειάζεστε οπωσδήποτε μία αγκαλιά; Προσέξτε τι εύχεστε γιατί στις Φιλιππίνες η ευχή σας γίνεται πραγματικότητα, αλλά η αγκαλιά παραείναι σφιχτή...

Στον ζωολογικό κήπο της πόλης Σεμπού, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την πρωτόγνωρη εμπειρία να έχουν πάνω τους τέσσερις γιγάντιους πύθωνες Βιρμανίας να τους σφίγγουν για 15 λεπτά. Και μάλιστα όλο αυτό στην τιμή των 0,50 δολαρίων, το εισιτήριο εισόδου του ζωολογικού κήπου.

Ο επισκέπτης ξαπλώνει σε ένα πατάκι από μπαμπού, ενώ φύλακες του ζωολογικού κήπου τον ενημερώνουν σχετικά με τη διαδικασία. Στη συνέχεια, βγάζουν τους τέσσερις πύθωνες - που ονομάζονται Μισέλ, Γουόλτερ, Ιτζέι και Ντάνιελ - έξω από τα κλουβιά τους και τους βάζουν πάνω στον επισκέπτη.

Δεδομένου ότι έχετε τέσσερα γιγάντια φίδια πάνω σας, καλό θα ήταν να διατηρήσετε μία ευγενική, επαγγελματική σιωπή και να τους αφήσετε να κάνουν τη δουλειά τους. Αν και το πιθανότερο είναι να μην μπορείτε καν να μιλήσετε, αφού το συνδυασμένο βάρος τους φτάνει τα 550 κιλά.

Η κίνηση των φιδιών ωστόσο, είναι ήρεμη και θεραπευτική, σύμφωνα με τους ειδικούς. Οπως επισημαίνει ο Τζοβάνι Ρομαράτε, διευθυντής του ζωολογικού κήπου: «στην αρχή , οι επισκέπτες αισθάνονται φόβο, αλλά τελικά τους αρέσει. Είναι σαν μασάζ με τα χέρια αλλά ταυτόχρονα δροσιστικό λόγω των ψυχρόαιμων φιδιών.»

Αλλά τι είναι αυτό που τελικά σταματάει τους πύθωνες από το να σας κάνουν μεζέ; Τεχνικά, τίποτα. Αλλά πριν το μασάζ ο κάθε πύθωνας ταΐζεται με 10 κοτόπουλα και συνήθως τους κόβουν την όρεξη.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι ειδικοί υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες:

-Δεν φωνάζετε για βοήθεια: Το φίδι μπορεί να αισθανθεί τις δονήσεις σας και να νομίζει ότι είστε θήραμα ή αρπακτικό, ανάλογα με το περιβάλλον. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας για τουλάχιστον 15 λεπτά.

-Δεν τα φυσάτε: Η αίσθηση για τα φίδια είναι σα να τα τσιμπάς και αυτή είναι μια πολύ κακή ιδέα, διότι ακόμα κι αν δεν πεινάνε, δε το έχουν σε τίποτα να σας πιέσουν μέχρι θανάτου.

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε το μασάζ σας, και να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η εικόνα σας απο μακριά θα μοιάζει με κάποια φρικτή σκηνή εγκλήματος ή με τον εφιάλτη του Ιντιάνα Τζόουνς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ