Οταν η τέχνη δίνει χρώμα στην καθημερινότητα -Εκπληκτικές στάσεις λεωφορείων σε ένα μικρό χωριό [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν η τέχνη δίνει χρώμα στην καθημερινότητα -Εκπληκτικές στάσεις λεωφορείων σε ένα μικρό χωριό [εικόνες]

Οταν η τέχνη δίνε χρώμα στη καθημερινότητα -Εκπληκτικές στάσεις λεωφορείων σε έν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κρούμπαχ είναι ένα πολύ μικρό χωριό, περίπου 1.000 κατοίκων, της Αυστρίας. Η φήμη του μέχρι πρότινος δεν ξεπερνούσε τα στενά όρια της γύρω περιοχής. Ωστόσο, μια έξυπνη ιδέα των κατοίκων του ήταν αρκετή ώστε το μικρό και ήρεμο χωριό να γίνει... παγκοσμίως γνωστό. Ατομα από εφτά διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία φιλοξενήθηκαν σε σπίτια του χωριού και εργάστηκαν κάνοντας παράλληλα... διακοπές, με στόχο να σχεδιάσουν τις στάσεις λεωφορείων του χωριού. Αφού τα σχέδια ολοκληρώθηκαν, υπό τις οδηγίες των αρχιτεκτόνων ντόπιοι τεχνίτες επιμελήθηκαν του κτισίματος.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Το μικρό χωριό της Αυστρίας μπορεί πλέον να νιώθει ιδιαίτερο για ένα ακόμα λόγο. Επειδή έχει τις πιο όμορφες στάσεις λεωφορείων στο κόσμο. Μπορεί τα λεωφορεία να περνούν από τις στάσεις σε ωριαία βάση, όμως η αναμονή σε ένα πραγματικό έργο τέχνης δεν είναι και τόσο... δυσάρεστη.

Δείτε τις εφτά μοναδικές στάσεις λεωφορείων που πλέον κοσμούν το χωριό Κρούμπαχ της Αυστρίας:

Μια τριγωνική στάση που εμπνεύστηκαν οι Βέλγοι αρχιτέκτονες του αρχιτεκτονικού γραφείου Dttv από τις επιβλητικές άλπεις. Οι οξείες γωνίες και ο περίεργος σχηματισμός της στάσης προκαλούν εντύπωση.

Εμπνευσμένη από τις πολλές ακατέργαστες σανίδες που συνάντησαν στη περιοχή, οι Ισπανοί αρχιτέκτονες του Ensample Studio δημιούργησαν αυτή την ιδιαίτερη, ξύλινη στάση. Η γύρω περιοχή του χωριού φημίζεται για τη ξυλεία της.

Θέλοντας η στάση του να μην είναι παράταιρη από το ανοιχτό τοπίο που περιβάλλεται, η ομάδα από την Ιαπωνία σχεδίασε μια στάση με ανοιχτή δομή. Χρησιμοποίησε ψηλές και λεπτές ράβδους χάλυβα.

Ενα... δωμάτιο επικοινωνίας μέσα στην εξοχή. Η ιδέα των Χιλιανών αρχιτεκτόνων ήθελε να συνδυάσει την ιδιαίτερη παραδοσιακή χειροτεχνία της περιοχής με το απίστευτο τοπίο και την εντυπωσιακή θέα που θα είχε η στάση. Ενα μικρό καθιστικό, με γυάλινο περίβλημα το οποίο επιτρέπει σε όσους κάτσουν να απολαύσουν το τοπίο.

Η ρώσικη αρχιτεκτονική ομάδα δημιούργησε ένα μικρό ξύλινο πύργο. Πιθανότατα εμπνευσμένη από τα πουλιά της περιοχής, θέλησε η στάση να είναι παράλληλα ένας μικρός χώρος στέγασης των πτηνών. Για όσους περιμένουν το λεωφορείο, υπάρχει ένα μίνιμαλ τραπέζι και ένας μικρός πάγκος.

Ισως η πιο εντυπωσιακή από τις εφτά στάσεις. Η Κινέζοι αρχιτέκτονες είχαν ιδιαίτερη φαντασία και δημιούργησαν μια στάση κωνικού σχήματος. Η ψηλή δομή της στάσης, αλλά και η περίεργη «ουρά» της πλαισιώνει τα βουνά της γύρω περιοχής.

Οι Νορβηγοί αρχιτέκτονες σχεδίασαν μια στάση λεωφορείου που παράλληλα είναι και... «σουίτα» για το γήπεδο τένις που υπάρχει από πίσω. Οσοι περιμένουν το λεωφορείο μπορούν να παρακολουθούν με άνεση ένα αγώνα τένις από το πάνω όροφο της στάσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ