Τι σχέση έχει η Κοντσίτα με την ουκρανική κρίση -Στο μυαλό του Σόιμπλε, τα δύο φαινόμενα συνδέονται - iefimerida.gr

Τι σχέση έχει η Κοντσίτα με την ουκρανική κρίση -Στο μυαλό του Σόιμπλε, τα δύο φαινόμενα συνδέονται

Τι σχέση έχει η Κοντσίτα με την ουκρανική κρίση -Στο μυαλό του Σόιμπλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς μπορεί να συνδέεται μία τραγουδίστρια με γένια και η ουκρανική κρίση που ταρακούνησε ολόκληρο τον κόσμο; Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρήκε τη σχέση ανάμεσα στα δύο φαινόμενα. Και όπως λέει, η επικράτηση της Κοντσίτα Βουρστ στη Eurovision δείχνει κάτι για την Ευρώπη.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν δηλώνει φαν του διαγωνισμού τραγουδιού- «είναι θέμα ηλικίας», εξηγεί- γνωρίζει ότι η διάσημη πλέον Κοντσίτα ήταν η νικήτρια της Eurovision. Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο Spiegel, το γεγονός ότι επικράτησε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό η συγκεκριμένη προσωπικότητα δείχνει κάτι για την πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης. Εχει όμως και πολιτικές προεκτάσεις.

«Δεν νομίζω ότι η νίκη της ήταν κάτι κακό. Έδειξε σε πολύ κόσμο για πρώτη φορά ότι η τρέχουσα διαφωνία με την Ρωσία έχει πολιτική διάσταση και ξεπερνά αυτό που συμβαίνει με την Ουκρανία», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Spiegel και εξήγησε: «Η κρίση στην Ουκρανία δείχνει δυστυχώς ότι η εκμετάλλευση των εθνικιστικών συναισθημάτων και η μνησικακία δεν ανήκουν στο παρελθόν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται αποφασισμένος να υποβαθμίσει τη φιλελεύθερη δημοκρατική τάξη. Είναι καλό ότι σε αυτή την προσπάθεια η Δύση αντιτάσσει το κοινωνικό της μοντέλο και τις αξίες της ανοχής και της αποδοχής».

Οσο για το γεγονός ότι στη Ρωσία η νίκη της Κοντσίτα ερμηνεύθηκε ως σημάδι της ευρωπαϊκής παρακμής, ο Γερμανός υπουργός είχε διαφορετική άποψη. «Δεν υπάρχει μέτρο για το γούστο. Προσπαθώ να θεωρώ τις προσωπικές μου απόψεις κανόνα για το σύνολο. Το θέμα είναι όμως ότι η κατανόησή μας για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια επιβάλει την ανοχή και την αποδοχή για τον καθένα», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ