Οι Κινέζοι ηλικιωμένοι αυτοκτονούν ομαδικά - Γιατί βιάζονται να «κλείσουν θέση» σε τάφο - iefimerida.gr

Οι Κινέζοι ηλικιωμένοι αυτοκτονούν ομαδικά - Γιατί βιάζονται να «κλείσουν θέση» σε τάφο

Οι Κινέζοι ηλικιωμένοι αυτοκτονούν ομαδικά -Γιατί βιάζονται να «κλείσουν θέση» σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ακόμα παράλογη πτυχή της κινεζικής κοινωνίας αποκαλύπτεται τον τελευταίο καιρό καθώς οι αρχές προβληματίζονται από τις συνεχώς αυξανόμενες αυτοκτονίες ηλικιωμένων.Τα παράξενα αυτά περιστατικά λαμβάνουν χώρα στην επαρχία Ανχούι, η διοίκηση της οποίας έχει λάβει την απόφαση να κλείσει όλα τα νεκροταφεία από την 1η Ιουνίου και να «προσφέρει» ως μοναδική λύση την αποτέφρωση.

Οπως αναφέρει η dailymail, δεκάδες ηλικιωμένοι έχουν αυτοκτονήσει το τελευταίο διάστημα με στόχο να προλάβουν να «κλείσουν θέση» σε έναν τάφο προτού αρχίσει να ισχύει το μέτρο αυτό.

Ο νόμος αυτός θα αφορά όσους θανάτους καταχωρηθούν μετά τις 31 Μαΐου, ενώ για να πετύχουν την άμεση και καλύτερη εφαρμογή του μέτρου, εκπρόσωποι των αρχών επισκέπτονται γραφεία κηδειών και καταστρέφουν τα εναπομείναντα φέρετρα.

Οι ηλικιωμένοι μάλιστα ζητούν μια μικρή παράταση καθώς η ανακοίνωση για τις νέες ρυθμίσεις έγινε μόλις την 1η Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ