Το Ποτάμι θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητο με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα - iefimerida.gr

Το Ποτάμι θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητο με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι αναφέρει πως οι δύο ευρωβουλευτές του θα ενταχθούν ως ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι με την ευρωομάδα «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

«Η συμμετοχή στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου αυξάνει τις δυνατότητες δράσης για «Το Ποτάμι» στην Ευρώπη. Εκτός αυτών, στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν τις περασμένες εβδομάδες, οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεσμεύτηκαν ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και στο Νότο συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές τους προτεραιότητες. Ταύτιση επικρατεί και στην εκτίμηση, ότι σε μια εποχή που η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πραγματικό αντίβαρο στις συντηρητικές δυνάμεις, η «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο και ταυτόχρονα να συνεχίσει αποφασιστικά να αντιπαρατίθεται σε εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις στην Ευρώπη.

Το Ποτάμι δεν θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα και αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά και την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και την ανακήρυξη των ονομάτων των ευρωβουλευτών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ηγέτη των Φιλελευθέρων Γκυ Φέρχοφσταντ και τον πρώην πρόεδρο των Πρασίνων Ντάνιελ κον Μπεντίτ, οι οποίοι και επικοινώνησαν μαζί του για να τον συγχαρούν για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αφού τους ευχαρίστησε, τους διαβεβαίωσε ότι η επικοινωνία και ο διάλογος μαζί τους θα συνεχιστούν, καθότι είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια για μια δίκαιη Ευρώπη».

Ο Ζβόμποντα καλωσόρισε το Ποτάμι

Ο Πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάννες Ζβόμποντα (Αυστρία) και η Γενική Γραμματέας Αννα Κολόμπο (Ιταλία) με μηνύματά τους προς τον Σταύρο Θεοδωράκη καλωσόρισαν την απόφαση των ευρωβουλευτών από "Το Ποτάμι" να ενταχθούν ως ανεξάρτητοι στην ομάδα τους.

"Αγαπητέ Σταύρο

Κατ'αρχάς θα ήθελα να σε συγχαρώ προσωπικά εσένα και το κόμμα σου για τα εξαιρετικά αποτελέσματα, που σημειώσατε στις ευρωεκλογές. Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά να επιβεβαιώσω την αποδοχή των εκλεγμένων ευρωβουλευτών σας στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Βεβαίως επειδή "Το Ποτάμι " δεν είναι μέλος του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η ομάδα μας, με βάση τους κανόνες της σχετικής διαδικασίας, θα πρέπει να λάβει και τυπικά την σχετική απόφαση στην πρώτη της σύνοδο τον Ιούνιο.

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην ομάδα μας και προσβλέπω με χαρά στη μελλοντική μας συνεργασία."

Χάννες Ζβόμποντα

Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

"Αγαπητέ Σταύρο

Είμαι πολύ ευτυχής με την απόφασή σας. Ακόμα θυμάμαι την συνάντησή μας στο γραφείο του Προέδρου Ζβόμποντα και πραγματικά αισθάνομαι ότι μοιραζόμαστε αξίες και στόχους καθώς και την αποφασιστικότητα, που απαιτείται για να εκσυγχρονίσουμε και να δώσουμε ένα φρέσκο αέρα στις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Ανυπομονώ να συναντήσω τους ευρωβουλευτές σας στις Βρυξέλλες.

Φιλικά

Αννα Κολόμπο (Ιταλία)

Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών"

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ