Αστυνομικοί τσακώνονται για να μην συλλάβουν χασισοκαλλιεργητή - iefimerida.gr

Αστυνομικοί τσακώνονται για να μην συλλάβουν χασισοκαλλιεργητή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια απίστευτη καταγγελία, που φέρνει την αστυνομία πολλά χρόνια πίσω, προχώρησε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλαν στο Αρχηγείο τους, αστυνομικός διευθυντής χαστούκισε συνάδελφό τους όταν αυτός επιχείρησε να συλλάβει πολίτη οπλισμένο με καλάσνικοφ, στα Ζωνιανά της Κρήτης κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά χασισοφυτείας στην περιοχή του Μυλοποτάμου. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους, «το βράδυ της 19ης προς 20η Αυγούστου άνδρες του ΤΑΕ Μυλοποτάμου προσπάθησαν να προσεγγίσουν χασισοφυτεία μέσα στα Ζωνιανά αλλά εμποδίστηκαν από κατοίκους ένας εκ των οποίων κρατούσε καλάσνικοφ. Στην επιχείρηση που αποσκοπούσε στην εκρίζωση των δενδρυλίων και τη σύλληψη των καλλιεργητών παρευρίσκοντο και δύο αστυνομικοί διευθυντές.

Κάτοικοι του χωριού που είχαν ενημερωθεί (;) έφτιαξαν μπλόκο και τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν τη φυτεία. Ενας από αυτούς, οδηγώντας ένα αγροτικό έπεσε πάνω σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Ο κάτοικος που κρατούσε το καλάσνικοφ απείλησε τους αστυνομικούς. Ορισμένοι από τους τελευταίους κινήθηκαν προκειμένου να τον συλλάβουν. Τότε ο ένας από τους αστυνομικούς διευθυντές τους διέταξε να σταματήσουν και όταν ένας εκ των ανδρών των ΤΑΕ επέμεινε να επιχειρήσει τη σύλληψη, ο προϊστάμενός του τον χαστούκισε».

Οι ειδικοί φρουροί στην επιστολή τους στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα εκτός από τη μη σύλληψη του οπλοφόρου, το ότι δόθηκε χρόνος στους καλλιεργητές να ξεριζώσουν τη φυτεία και μετά να την κάψουν για να εξαφανίσουν τα όποια τυχόν ίχνη.

Και καταλήγουν: «Το γεγονός αυτό περιγράφει και φωτογραφίζει σοβαρά ενδεχόμενα παράβασης καθήκοντος, διαφθοράς και κοικουλώματος υποθέσεων που έχουν ταλαιπωρήσει τη χώρα, την Αστυνομία αλλά και οικογένειες αστυνομικών που εξ' αιτίας τους ζουν τραγικά οικογενειακά δράματα. Καλούμε την ηγεσία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για ακόμη μια φορά, καθαρίζοντας νωρίς τυχόν απόστημα που έχει ή πάει να δημιουργθεί στη γνωσή ευαίσθητη περιοχή, κινώντας τη διαδικασία έρευνας και απόδοσης πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ