#JailGoldenDawn: Αυτοί είναι οι δικηγόροι που θέλουν να βάλουν φυλακή τη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

#JailGoldenDawn: Αυτοί είναι οι δικηγόροι που θέλουν να βάλουν φυλακή τη Χρυσή Αυγή

#JailGoldenDawn: Αυτοί είναι οι δικηγόροι που θέλουν να βάλουν φυλακή τη Χρυσή Α
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 13 Οκτωβρίου 2010, μια μέρα μετά τον δεύτερο γύρο των τότε δημοτικών εκλογών, η Χρυσή Αυγή είχε προειδοποιήσει δια στόματος Παναγιώταρου. «Βγάλαµε σύµβουλο – Ερχεται πογκρόµ!» (Τα Νέα, 13/10/2010). Κανείς δεν τους έδωσε σημασία, ίσως κάποιοι τους θεωρούσαν και γραφικούς.

Όμως οι χρυσαυγίτες με την κυριολεκτικά εκ προμελέτης θανάσιμη αφέλεια τους μετά την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στην συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους με τον πιο εφιαλτικό τρόπο.

Την στιγμή που στην πλατεία Συντάγματος άρχιζαν τις συνελεύσεις και τις μούντζες οι Αγανακτισμένοι, λίγο πιο πέρα οι ακροδεξιοί κυνηγούσαν «σκουρόχρωμους» και επιτίθονταν σε καταλήψεις όπως η Βίλα Αμαλίας. Οι Αγανακτισμένοι δεν αγανάκτησαν και με το πογκρόμ.

Πριν από λίγες μέρες τρείς δικηγόροι οι Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Σκαρμέας και Τάκης Ζώτος, μέλη της πρωτοβουλίας δικηγόρων Jail Golden Dawn (Φυλακίστε τη Χρυσή Αυγή) με αναφορά που κατέθεσαν στον Αρειο Πάγο και τον αρμόδιο εισαγγελέα για τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας, επεσήμαναν την απουσία του πογκρόμ απο το ανακριτικό πόρισμα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο popaganda.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυλακή Χρυσή Αυγή δικηγόροι Πογκρόμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ