«Πάρτι βίας» από γερμανούς νεοναζί στο δημαρχείο του Ντόρτμουντ - Δέκα τραυματίες, καμία σύλληψη - iefimerida.gr

«Πάρτι βίας» από γερμανούς νεοναζί στο δημαρχείο του Ντόρτμουντ - Δέκα τραυματίες, καμία σύλληψη

«Πάρτι βίας» από γερμανούς νεοναζί στο δημαρχείο του Ντόρτμουντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν γερμανοί νεοναζί έξω από το δημαρχείο του Ντόρτμουντ. Οι νεοναζί αποφάσισαν να το «γιορτάσουν» με τον μόνο τρόπο που, όπως φαίνεται, γνωρίζουν, μόλις έμαθαν ότι το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα NPD κέρδισε την πρώτη του έδρα στις ευρωεκλογές.
Η ομάδα που εξαπέλυσε την επίθεση αποτελούνταν από καμιά τριανταριά άτομα, τα οποία τραυμάτισαν 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα υποψήφιο του Κόμματος των Πειρατών. Με συνθήματα «η Γερμανία στους Γερμανούς» και «Έξω οι ξένοι», οι νεοναζί επιτέθηκαν στον κόσμο που βρισκόταν στο Δημαρχείο με σπρέι πιπεριού και γυάλινα μπουκάλια προκαλώντας τραυματισμούς. Η αστυνομία άργησε να φτάσει στο σημείο και κανένας νεοναζί δεν συνελήφθη.

«Πάρτι βίας» από γερμανούς νεοναζί στο δημαρχείο του Ντόρτμουντ - Δέκα τραυματίες, καμία σύλληψη | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας από τους δράστες ήταν ο Sven Khali, γνωστός νεοναζί που σκότωσε αντιφασίστα ακτιβιστή το 2005. Στην επίθεση συμμετείχαν δράστες βομβιστικών επιθέσεων οι οποίοι είχαν οδηγήσει στην απαγόρευση των οργανώσεων που κατηγορήθηκαν για τις πράξεις αυτές. Η νεοναζιστική οργάνωση «Die Rechte» (η δεξιά) η οποία εξαπέλυσε την επίθεση, αποτελεί μετεξέλιξη των παραστρατιωτικών αυτών οργανώσεων. Είχε μάλιστα ήδη «προειδοποιήσει» για την επίθεση στο δημαρχείο του Ντόρτμουντ από τη σελίδα της στο Facebook.Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στα γερμανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης το γεγονός ότι οι νεοναζί κατάφεραν να προκαλέσουν ανενόχλητοι ένα τέτοιο «πάρτι βίας» στην έβδομη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, χωρίς μάλιστα να υπάρξει ούτε μία σύλληψη. Στις τοπικές εκλογές του 2012, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) αναδείχθηκε η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην πόλη με δεύτερους τους Χριστιανοδημοκράτες και τρίτους τους Πράσινους. Ωστόσο, την παρουσία τους έκαναν αισθητή και οι νεοναζί του NPD λαμβάνοντας το 2,3% των ψήφων.Σε απάντηση στην επίθεση που δέχτηκε το δημαρχείο του Ντόρμουντ, αντιφασιστικές οργανώσεις της πόλης έχουν καλέσει σε διαδήλωση για αύριο Τετάρτη στο ίδιο ακριβώς σημείο.

«Πάρτι βίας» από γερμανούς νεοναζί στο δημαρχείο του Ντόρτμουντ - Δέκα τραυματίες, καμία σύλληψη | iefimerida.gr 1
«Πάρτι βίας» από γερμανούς νεοναζί στο δημαρχείο του Ντόρτμουντ - Δέκα τραυματίες, καμία σύλληψη | iefimerida.gr 2
«Πάρτι βίας» από γερμανούς νεοναζί στο δημαρχείο του Ντόρτμουντ - Δέκα τραυματίες, καμία σύλληψη | iefimerida.gr 3


Φωτογραφίες: Facebook, twitter

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ