Νέα ρύθμιση χρεών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών - iefimerida.gr

Νέα ρύθμιση χρεών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση των δόσεων εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις 12 σε τουλάχιστον 48, προτίθεται να ζητήσει η κυβέρνηση από την τρόικα.

Υπό το βάρος των απογοητευτικών στοιχείων για το βουνό των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ψηλώνει μήνα μήνα επικίνδυνα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν πως και η τρόικα δεν μπορεί παρά να βάλει νερό στο κρασί της. Και σχεδιάζουν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια ώστε το συντομότερο δυνατό, οι φορολογούμενοι - με ιδιαίτερη έμφαση στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους - να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους ληξιπρόθεσμους φόρους τους σε τουλάχιστον 48 μηνιαίες δόσεις.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι για να πάρει ο κόσμος ανάσα, τώρα», αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες. Το μήνυμα της κάλπης προς την κυβέρνηση έφτασε ως το οικονομικό επιτελείο.

Στο τέλος Απριλίου 3.344.246 φορολογούμενοι, περισσότεροι από ένας στους τρεις, είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία. Τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του 2014 δε, είχαν ήδη στο τέλος Απριλίου σκαρφαλώσει στα 4,323 δις ευρώ και εκτιμάται πως σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 5 δις ευρώ.

Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και περίπου 62 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν συσσωρευτεί έως το τέλος του 2013.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έχει εισηγηθεί ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Πρωθυπουργό να υπάρξει νέα γενναία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι 48 δόσεις, φαντάζουν για ορισμένες πηγές της Καραγιώργη Σερβίας το ελάχιστο που θα πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με την τρόικα, αν και δεν λείπουν και οι πιο φιλόδοξοι που θέτουν τον πήχη στις 100 δόσεις.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ