Ροζ αισθητική ή σεξιστική διάθεση; Η Νότια Κορέα ετοιμάζει πιο... ευρύχωρες θέσεις πάρκινγκ μόνο για τις γυναίκες [εικόνες] - iefimerida.gr

Ροζ αισθητική ή σεξιστική διάθεση; Η Νότια Κορέα ετοιμάζει πιο... ευρύχωρες θέσεις πάρκινγκ μόνο για τις γυναίκες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση μπορεί να φαντάζει ψεύτικη, ωστόσο, είναι άκρως αληθινή. Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι οριοθετεί ειδικές θέσεις για πάρκινγκ, μόνο για τις γυναίκες. Και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων θέσεων; Γίνονται πιο φαρδιές, πιο μακριές και θα φέρουν το ειδικό σήμα με ένα ροζ... κοριτσάκι που φοράει φούστα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι περισσότεροι κάτοικοι της Σεούλ, όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο, κάνουν λόγο για ενίσχυση των στερεότυπων κατά των γυναικών οδηγών. Ωστόσο, από την πλευρά της η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα που έχει σκοπό να κάνει την πόλη φιλική για τις γυναίκες.

Ολα φαίνονται πως είναι έτοιμα για να γεμίσουν οι δρόμοι της Σεούλ με «ροζ» πιο ευρύχωρα πάρκινγκ. Αυτό όμως που παραμένει αδιευκρίνιστο είναι αν στην περίπτωση που ένας άνδρας παρκάρει στη θέση που αφορά στις γυναίκες οδηγούς, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οδηγοί γυναίκες Νότια Κορέα πάρκιγνκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ