Ενα «έξυπνο» κινητό που θα φοριέται σαν ρολόι- Ποιες θα είναι οι λειτουργίες του watchphone - iefimerida.gr

Ενα «έξυπνο» κινητό που θα φοριέται σαν ρολόι- Ποιες θα είναι οι λειτουργίες του watchphone

Ενα «έξπυνο» κινητό που θα φοριέται σαν ρολόι- Ποιες θα είναι οι λειτουργίες του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία υπερσύγχρονη συσκευή πρόκειται να κυκλοφορήσει από την εταιρία Samsung μέσα στους μήνες του καλοκαιριού, με το όνομα watchphone. Το «τηλέφωνο» αυτό όμως θα έχει την εξής ιδιαιτερότητα, καθώς θα φοριέται στον καρπό, όπως ακριβώς ένα ρολόι, ενώ οι λειτουργίες του θα είναι όμοιες με αυτές ενός smartphone.

Ουσιαστικά, το watchphone θα μπορεί να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, χωρίς να χρειάζεται διασύνδεση με smartphone, να στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα, να λαμβάνει φωτογραφίες και να μπορεί να μετρά τους καρδιακούς παλμούς, διαθέτοντας φυσικά GPS και λειτουργία Bluetooth.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η συσκευή θα διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Tizen, το οποίο βασίζεται στα Linux και έχει αναπτυχθεί από την Samsung σε συνεργασία με την Intel. Με το ίδιο λειτουργικό, ωστόσο, η εταιρία έχει ήδη διαθέσει στην αγορά το Gear 2, επίσης smartwatch.

Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών IDC, οι πωλήσεις των wearable συσκευών αναμένονται να τριπλασιαστούν μέσα στο 2014, με παραπάνω από 19 εκατομμύρια μονάδες, αντίστοιχα οι πωλήσεις smartphones πρόκειται να αυξηθούν κατά 19% στις 1,2 δισεκατομμύρια μονάδες.

Τέλος η εταιρία, μέσω του λειτουργικού συστήματος Tizen, σχεδιάζει να «ενώνει» τις wearable συσκευές με άλλα προϊόντα, όπως κάμερες, ψυγεία, ακόμη και κλιματιστικά, σύμφωνα με τα στελέχη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Samsung Tizen Galaxy Gear smartwatch watchphone
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ