Γιατί ο Βενιζέλος αποκάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη «Φιλέα Φογκ» - iefimerida.gr

Γιατί ο Βενιζέλος αποκάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη «Φιλέα Φογκ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευδιάθετος ήταν χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ανακούφιση για το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι έκδηλη στο πρόσωπό του.

Μετά τη χθεσινοβράδυνη δήλωση του, ο κύριος Βενιζέλος κατευθύνθηκε με τη συνοδεία της συζύγου του, Λίλας Μπακατσέλου, στο γραφείο του στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη και δέχθηκε τους πολιτικούς συντάκτες, που καλύπτουν το χώρο του ΠΑΣΟΚ για μια πιο χαλαρή κουβέντα.

Η συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και σε επίπεδο ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστεράς διακοπτόταν συχνά από το... κινητό του προέδρου του κόμματος, καθώς πρόσωπα του φιλικού του περιβάλλοντος επικοινωνούσαν μαζί του για να του ευχηθούν καλή συνέχεια.

Όταν στην τηλεοπτική οθόνη εμφανίστηκε για τις δηλώσεις του ο αρχηγός του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, ο κύριος Βενιζέλος παρακάλεσε να διακοπούν οι επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για να ακούσει τι έχει να πει ο νέος «παίκτης» στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Όταν τον άκουσε να μιλά για «πολιτικό άθλο» καθώς μέσα σε 88 ημέρες το Ποτάμι κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στο 6,6% ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε με περιπαικτικό ύφος:
«Ε, καλά και ένας άλλος γύρισε τον κόσμο σε 80 ημέρες» για να προκαλέσει το γέλιο συνεργατών του και δημοσιογράφων, και πρόσθεσε ότι εννοεί τον Φιλέα Φογκ, «ήρωα» του Ιουλίου Βερν, ο οποίος έκανε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, σύμφωνα με το ομώνυμο βιβλίο.

Θεοδωράκης: Δυσκολεύομαι να μη γελάσω με τον Βενιζέλο

Τα πυρά του εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου είχε στρέψει το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του Ποταμιού. Μιλώντας στα Νέα δήλωσε ότι δυσκολεύεται να μη γελάσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με το προεκλογικό δίλημμα ότι αν δεν πάει καλά η Ελιά κινδυνεύει η Ελλάδα. Δείτε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη.

Είναι βέβαια απορίας άξιον πώς τα δύο κόμματα θα μπορέσουν να συνεργαστούν για τη δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς, όταν οι επικεφαλής προβαίνουν σε τόσο εχθρικές δηλώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ