Die Welt: Με πρώτη την άκρα αριστερά και τρίτη την άκρα δεξιά η Ελλάδα είναι μη κυβερνήσιμη - iefimerida.gr

Die Welt: Με πρώτη την άκρα αριστερά και τρίτη την άκρα δεξιά η Ελλάδα είναι μη κυβερνήσιμη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζοντας την άνοδο των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη αναλύει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Ριζοσπάστες νικητές – έτσι η Ελλάδα δεν είναι κυβερνήσιμη». Ο συντάκτης του εν λόγω δημοσιεύματος γράφει χαρακτηριστικά «τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές ενισχύεται η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας, η οποία μπαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως το ισχυρότερο κόμμα - χωρίς λύσεις, αλλά με λαϊκισμό», επισημαίνοντας ότι «δεν μπορείς να καταστρέψεις τη μεσαία τάξη μιας κοινωνίας, χωρίς να δημιουργήσεις ριζοσπαστισμό».Σύμφωνα με το άρθρο της Die Welt ο μεγάλος νικητής στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως αν επρόκειτο για βουλευτικές εκλογές θα έπαιρνε το μπόνους του νικητή των 50 εδρών.

Στο ίδιο δημοσίευμα ο αρθρογράφος κάνει εκτενή αναφορά στη Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντάς τη «νεοναζιστικό κόμμα» και επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από κανέναν. Ειδικότερα, ο συντάκτης της Die Welt γράφει «Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα, όπου η άκρα αριστερά είναι η μεγαλύτερη δύναμη και η άκρα δεξιά η τρίτη μεγαλύτερη, ενώ άλλα μικρότερα ακραία κόμματα συμπληρώνουν την εικόνα. Με αυτά τα αποτελέσματα, δεν μπορεί να κυβερνήσει κανείς».

Στο ίδιο άρθρο η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «τελείως κατεστραμμένο» το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως οι ψηφοφόροι το «υποβάθμισαν» σε μικρό κόμμα με 8% ενω «πολιτικά νεκρό» χαρακτηρίζεται το κόμμα της ΔΗΜΑΡ.

Το δημοσίευμα κλείνει επισημαίνοντας πως ο Τσίπρας «θα δώσει ώθηση στη ριζοσπαστική αριστερά, παντού όπου κυριαρχούν φτώχεια και ανασφάλεια» σχολιάζοντας ότι η μάχη που δόθηκε στην Ελλάδα είναι μάλλον ο προάγγελος μιας παραπλήσιας μάχης που θα δοθεί για την πρωτοκαθεδρία της ριζοσπαστικής αριστεράς σε πολλά μέρη στην Ευρώπης».

φωτογραφία : Telegraph

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Die Welt μη κυβερνήσιμη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ