Die Welt: Με πρώτη την άκρα αριστερά και τρίτη την άκρα δεξιά η Ελλάδα είναι μη κυβερνήσιμη

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζοντας την άνοδο των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη αναλύει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Ριζοσπάστες νικητές – έτσι η Ελλάδα δεν είναι κυβερνήσιμη». Ο συντάκτης του εν λόγω δημοσιεύματος γράφει χαρακτηριστικά «τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές ενισχύεται η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας, η οποία μπαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως το ισχυρότερο κόμμα - χωρίς λύσεις, αλλά με λαϊκισμό», επισημαίνοντας ότι «δεν μπορείς να καταστρέψεις τη μεσαία τάξη μιας κοινωνίας, χωρίς να δημιουργήσεις ριζοσπαστισμό».Σύμφωνα με το άρθρο της Die Welt ο μεγάλος νικητής στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως αν επρόκειτο για βουλευτικές εκλογές θα έπαιρνε το μπόνους του νικητή των 50 εδρών.

Στο ίδιο δημοσίευμα ο αρθρογράφος κάνει εκτενή αναφορά στη Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντάς τη «νεοναζιστικό κόμμα» και επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από κανέναν. Ειδικότερα, ο συντάκτης της Die Welt γράφει «Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα, όπου η άκρα αριστερά είναι η μεγαλύτερη δύναμη και η άκρα δεξιά η τρίτη μεγαλύτερη, ενώ άλλα μικρότερα ακραία κόμματα συμπληρώνουν την εικόνα. Με αυτά τα αποτελέσματα, δεν μπορεί να κυβερνήσει κανείς».

Στο ίδιο άρθρο η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «τελείως κατεστραμμένο» το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως οι ψηφοφόροι το «υποβάθμισαν» σε μικρό κόμμα με 8% ενω «πολιτικά νεκρό» χαρακτηρίζεται το κόμμα της ΔΗΜΑΡ.

Το δημοσίευμα κλείνει επισημαίνοντας πως ο Τσίπρας «θα δώσει ώθηση στη ριζοσπαστική αριστερά, παντού όπου κυριαρχούν φτώχεια και ανασφάλεια» σχολιάζοντας ότι η μάχη που δόθηκε στην Ελλάδα είναι μάλλον ο προάγγελος μιας παραπλήσιας μάχης που θα δοθεί για την πρωτοκαθεδρία της ριζοσπαστικής αριστεράς σε πολλά μέρη στην Ευρώπης».

φωτογραφία : Telegraph

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Die Welt μη κυβερνήσιμη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ