Νέοι, άνεργοι, εργάτες, με μέτρια μόρφωση - Ποιοι είναι οι Γάλλοι που έδωσαν την πρωτιά στη Μαρίν Λεπέν - iefimerida.gr

Νέοι, άνεργοι, εργάτες, με μέτρια μόρφωση - Ποιοι είναι οι Γάλλοι που έδωσαν την πρωτιά στη Μαρίν Λεπέν

Ποιοί είναι οι Γάλλοι που έδωσαν την πρωτιά στη Μαρίν Λεπέν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέοι, άνεργοι, εργάτες, με μέτριο μορφωτικό επίπεδο. Αυτοί είναι κατά κύριο λόγο οι πολίτες που έδωσαν την πρωτιά στη Μαρίν Λεπέν και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο. Σύμφωνα με τo γαλλικό ινστιτούτο Ipsos-Steria, η γαλλική ακροδεξιά οφείλει τη νίκη της κυρίως στη νεολαία και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.
Η Λεπέν φαίνεται να «σαρώνει» στους κάτω των 35. Είναι η ηλικιακή ομάδα που την ψήφισε περισσότερο (30%), ξεπερνώντας τους άνω των 60 ετών (21%), αλλά και τον γενικό πληθυσμό (25%). Στις τάξεις των ανέργων, το 37% ψήφισε το Εθνικό Μέτωπο. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και μικροεπιχειρηματίες την προτίμησαν σε ποσοστό 38% και οι εργάτες σε ποσοστό 43%. Η Λεπέν τα πηγαίνει πολύ καλά και στα χαμηλά οικονομικά στρώματα, καθώς την ψήφισε το 30% όσων κερδίζουν λιγότερα από 20.000 ευρώ το χρόνο.
Επίσης, η Μαρίν Λεπέν είναι δημοφιλής στα άτομα με μέτρια προς χαμηλή μόρφωση. Το 37% όσων δεν έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ψήφισαν το Εθνικό Μέτωπο, σε αντίθεση με όσους έχουν αντίστοιχο απολυτήριο Λυκείου ή έχουν κάνει πανεπιστημιακές σπουδές, όπου το ποσοστό της ακροδεξιάς πέφτει στο 11%.
Τα εθνικά ζήτήματα και η μετανάστευση φαίνεται πως είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους οπαδούς της Λεπέν. Σύμφωνα με γκάλοπ που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Le Figaro, το 68% όσων την ψήφισαν το έκαναν με γνώμονα τα εθνικά ζητήματα, με δεύτερο το θέμα της μετανάστευσης (40%). Ακολουθούν τα ζητήματα της ασφάλειας (53%), της εργασίας (48%) και της αγοραστικής δύναμης (44%). Η εφημερίδα σημειώνει ωστόσο ότι το πρόβλημα της αποχής δεν άφησε αλώβητο ούτε το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, καθώς το 54% όσων δηλώνουν υποστηρικτές της δεν προσήλθε χθες στην κάλπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ