Η πρώτη αντίδραση των αγορών: Πτώση του ευρώ και έντονος προβληματισμός - iefimerida.gr

Η πρώτη αντίδραση των αγορών: Πτώση του ευρώ και έντονος προβληματισμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που οι κάλπες σε όλη την Ευρώπη έδειχναν πως οι ευρωσκεπικιστές και οι ακροδεξιοί αυξάνουν τα ποσοστά τους, το ευρώ υποχωρούσε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών έναντι του δολαρίου.
Η πρώτη σκέψη των αγορών είναι πως τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ενδέχεται να εμποδίσουν την προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών να ενισχύσουν την οικονομική ανάκαμψη στην περιοχή.

Η Έμα Γουάτσον, ανώτερη στρατηγική αναλύτρια συναλλάγματος στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας, με έδρα το Σίδνεϊ, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ελλείψει άλλων πληροφοριών, οι εκλογές θα μπορούσαν να κρατήσουν το ευρώ σε υποτονική φάση. Ολα τα μάτια τώρα είναι στραμμένα στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τι ακριβώς θα αποφασιστεί εκεί. Να δούμε ποια μέτρα χαλάρωσης θα ληφθούν».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγορές των ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστές είναι κλειστές λόγω αργίας, επομένως τα σπουδαία θα εμφανιστούν στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Από την μεριά του οι αναλυτές της ANZ Bank της Νέας Ζηλανδίας αναφέρουν πως «τα αποτελέσματα είναι ένα χτύπημα στα τόξα των κυβερνήσεων σε όλη την Ευρώπη. Τώρα είναι αναγκαίο να λάβουν γνώση αυτού του γεγονότος και να κατευνάσουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, αν θέλουν να έχουν κάποια πιθανότητα επανεκλογής στις επόμενες εκλογές. Η άποψή μας είναι ότι τα προβλήματα χρέους και οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ευρώπη, δεν έχουν επιλυθεί και μια περαιτέρω οικονομική αστάθεια για μεγάλο διάστημα, θα πρέπει να μας βάλει να σκεφτούμε πότε θα τελειώσει».

Η επόμενη συνεδρίαση του ΕΚΤ συνεδριάζει στις 5 Ιουνίου και όλοι οι αναλυτές κατατείνουν στο συμπέρασμα πως οι αποφάσεις της θα έχουν καθοριστικό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ