Κάλεσμα Μπαρόζο: Να ενωθούν όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις κόντρα στην ακροδεξιά - iefimerida.gr

Κάλεσμα Μπαρόζο: Να ενωθούν όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις κόντρα στην ακροδεξιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κομισιόν άρχισε ήδη από το βράδυ της Κυριακής, με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να κάνει την αρχή.
Με ποστ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εκανε λόγο για νίκη του Λαϊκού κόμματος, κάτι που σημαίνει και τη δική του κατίσχυση στη θέση του προέδρου.
Ωστόσο, σημαντική ήταν η παρέμβαση του νυν προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο που κάλεσε τη Δευτέρα όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να ενωθούν, μπρος στο φάσμα της ανόδου των ακροδεξιών δυνάμεων σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη.

Η ανάλυση του κ. Μπαρόζο ήταν η εξής: «Είναι σημαντικό ότι οι δυνάμεις που εκπροσωπούνται στους κόλπους της Ευρώπης, είτε είναι Συντηρητικοί, Σοσιαλιστές ή Φιλελεύθεροι, κέρδισαν συνολικά εκ νέου. Μια ισχυρή πλειοψηφία είναι εφικτή».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε ότι το ζητούμενο είναι η αναζήτηση πλειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κερδίζει τις ευρωεκλογές και άρα διεκδικεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» ήταν η αρχική δήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μέσω Twitter.

Ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ, επισήμανε από την πλευρά του ότι το ΕΛΚ και οι Σοσιαλιστές έχουν χάσει 70 με 80 έδρες.

Υποστήριξε ότι το ΕΛΚ και οι Σοσιαλιστές θα πρέπει να διαπραγματευτούν με μια τρίτη πολιτική ομάδα, ενδεχομένως με τους Φιλελευθέρους προκειμένου να υπάρξει ευρεία πλειοψηφία στη νέα Ευρωβουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ