Πέθανε ο τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης της Πολωνίας Βόιτσεχ Γιαρουζέλσκι σε ηλικία 91 ετών - iefimerida.gr

Πέθανε ο τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης της Πολωνίας Βόιτσεχ Γιαρουζέλσκι σε ηλικία 91 ετών

Πέθανε ο τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης της Πολωνίας Βόιτσεχ Γιαρουζέλσκι σε ηλι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην ηγέτης της Πολωνίας, Βόιτεχ Γιαρουζέλσκι.Ο τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης της χώρας που είχε συγκρουστεί άγρια με το κίνημα «Αλληλεγγύη» του Λεχ Βαλέσα, είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο πρόσφατα και από τότε νοσηλευόταν σε νευρολογική κλινική στρατιωτικού νοσοκομείου.

Ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1923 στην Κρακοβία, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Πολωνίας από το 1964 έως το 1989 και από το 1981 διετέλεσε γραμματέας του κόμματος.

Τη διετία 1989 -1990 έγινε ο πρώτος πρόεδρος της χώρας στην μετακομμουνιστική περίοδο και μετά τις εκλογές του 1990 αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική.

Το 1981 επέβαλε στρατιωτικό νόμο στη χώρα για να αντιμετωπίσει και να καταστείλει το κίνημα «Αλληλεγγύη» του οποίου ηγέτης ήταν ο Λεχ Βαλέσα.

«Ατακτούλης» μέχρι το τέλος του

Ο πρώην ηγέτης της χώρας, μάλιστα, απασχόλησε πριν από μερικούς μήνες την επικαιρότητα, όταν βγήκαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για τις «αταξίες» με την προσωπική του νοσοκόμα.

Τις αποκαλύψεις είχε κάνει η ίδια η σύζυγός του, η 84χρονη Μπάρμπαρα, η οποία δήλωσε σε εφημερίδα της Πολωνίας πως έπιασε τον άνδρα της «κάτω από την κουβέρτα του» να κάνει σεξ με τη νοσοκόμα που τον προσέχει καθημερινά εδώ και πέντε χρόνια.

Οπως ανέφερε η σύζυγος του τελευταίου κομμουνιστή ηγέτη της Πολωνίας ο άνδρας της είχε ξετρελαθεί με την 55χρονη νοσοκόμα, την Dorota W., γιατί εκείνη του έδινε λιχουδιές, φόραγε ψηλοτάκουνα παπούτσια και έκανε και άλλα δώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ