Φουτουριστικές πόλεις: Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Ασίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Φουτουριστικές πόλεις: Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Ασίας [εικόνες]

Φουτουριστικές πόλεις: Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Ασίας [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα εντυπωσιακά κτίρια και οι περίτεχνοι ουρανοξύστες, συχνά αποτελούν σήμα κατατεθέν για την πόλη την οποία κοσμούν, δημιουργώντας ένα φουτουριστικό αστικό τοπίο. Τέτοια κτίρια συναντάμε στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά αδιαμφισβήτητα οι μάστερ του είδους είναι στην Ασία.

Πύργοι Πετρόνας - Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
Είναι δίδυμοι ουρανοξύστες που βρίσκονται στον ορίζοντα της Κουάλα Λουμπούρ. Σχεδιασμένοι από τον Αργεντινο-Αμερικανό αρχιτέκτονα Σεζάρ Πελί, διαθέτουν αραβουργήματα, επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά μοτίβα και ένα οκτάκτινο αστέρι που σχηματίζεται από τεμνόμενα τετράγωνα. Οι πύργοι είχαν κατασκευαστεί με υψηλής αντοχής σκυρόδεμα, χάλυβα και γυάλινες προσόψεις, ενώ στον 41ο όροφο συνδέονται από μια γέφυρα. Χρησιμοποιούνται κυρίως ως χώροι γραφείων και έχουν μια βάση που περιλαμβάνει μια αίθουσα συναυλιών, εμπορικό κέντρο, καθώς και δημόσια πάρκα και πλατείες.

Πύργος Ελέφαντας – Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
Ενώ δεν είναι απαραίτητα η πιο εντυπωσιακή δομή σε αυτή τη λίστα, ο Πύργος Ελέφαντας της Μπανγκόκ είναι πραγματικά μοναδικός. Λαμβάνοντας υπόψη την πολιτιστική και ιστορική σημασία του ελέφαντα στην Ταϊλάνδη, ο πύργος προσκαλεί τους τουρίστες να δουν τη θέση που κατέχει το μεγαλοπρεπές ζώο στην καρδιά του λαού της Ταϊλάνδης. Το κτίριο είναι 102 μέτρα ψηλό και βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση της Μπανγκόκ, ενώ είναι γεμάτο με γραφεία υψηλής τεχνολογίας, σουίτες και ένα εμπορικό κέντρο. Τον σχεδιασμό του υπογράφει ο Ταϊλανδός μηχανικός Αρούν Τσαισέρι και το κτίριο είναι ένα πλήρες αντίγραφο ελέφαντα με μάτια, χαυλιόδοντες και τέσσερα πόδια.

Ξενοδοχείο Ριουγκγιονγκ – Πιονγιάνγκ, Βόρεια Κορέα
Η κατασκευή ξεκίνησε αρχικά το 1987 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ένα φεστιβάλ, αλλά εγκαταλείφθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης. Η κατασκευή άρχισε ξανά το 2008, με τη χρηματοδότηση μιας αιγυπτιακής εταιρείας τηλεπικοινωνιών για την ολοκλήρωση της γυάλινης πρόσοψης του. Ωστόσο, ακολούθησε η κακοδιαχείριση και οι εσωτερικές έριδες που οδήγησαν σε μια ακόμη εγκατάλειψη του σχεδίου. Το κτίριο διαγράφηκε εντελώς από το Ευρωπαϊκό Εμπορικό Επιμελητήριο κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της δεκαετίας του 1990. Σκόπιμη ή όχι, η ερείπωση του κτιρίου και η εγκαταλελειμμένη του κατάσταση αρμόζει σε ένα αποτυχημένο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Πύργος της Τράπεζας της Κίνας - Χονγκ Κονγκ, Κίνα
Tο ψηλότερο κτίριο στο Χονγκ Κονγκ, η Τράπεζα της Κίνας είναι ένας τεράστιος ουρανοξύστης που υψώνεται πάνω από τον κινεζικό ορίζοντα στα 300 μέτρα ύψος. Η κρυσταλλική δομή που σχεδιάστηκε από τον Κινεζο-αμερικανό αρχιτέκτονα Ιμ Πέι, έχει 72 ορόφους και γυάλινη πρόσοψη. Αντλώντας έμπνευση από το φυτό μπαμπού το κτίριο της Τράπεζας έχει ως στόχο να συμβολίσει το ζεν και την ευημερία.

Ο Κύκλος της Ζωής – Φουσούν, Κίνα
H αρχιτεκτονική εταιρεία Shanghai Modern Architectural Design Co δημιούργησε αυτή την δομή στη Φουσούν που έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο. Εχει 515 μέτρα ύψος και 50 ορόφους και διαθέτει ένα πύργο παρατήρησης προσφέροντας πανοραμική θέα στην πόλη. Η δομή κατασκευάστηκε με 3.000 τόνους χάλυβα και φωτίζεται το βράδυ με πάνω από 12.000 φώτα LED.

Χανγκ Γκα – Ντε Λατ, Βιετνάμ
Ευρέως γνωστό ως το «Τρελόσπιτο», κατασκευάστηκε από την Ντανγκ Βιετ Νγκα, κόρη του πρώην προέδρου του Βιετνάμ. Το κτίριο σε σχήμα δέντρου άνοιξε το 1990, και είναι διακοσμημένο με ζώα, μανιτάρια, ιστούς αράχνης και σπηλιές. Το εσωτερικό του σπιτιού περιλαμβάνει χειροποίητα έπιπλα και δέκα θεματικά δωμάτια με ζώα από καγκουρό μέχρι και μυρμήγκια. Πολλοί συγχέουν την αρχιτεκτονική του σπιτιού με έργα του Γκαουντί και του Σαλβαντόρ Νταλί και καρτούν της Walt Disney.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ