Απολύθηκε ο σύμβουλος του Ερντογάν που κλώτσησε τον διαδηλωτή -«Ζήτησε συγγνώμη αλλά ήταν πολύ αργά» - iefimerida.gr

Απολύθηκε ο σύμβουλος του Ερντογάν που κλώτσησε τον διαδηλωτή -«Ζήτησε συγγνώμη αλλά ήταν πολύ αργά»

Απολύθηκε ο σύμβουλος του Ερντογάν που κλώτσησε τον διαδηλωτή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακριβά την πλήρωσε τελικά την κλωτσιά ο σύμβουλος του Τετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Γιουσούφ Γερκέλ, ο οποίος είχε κλωτσήσει ένα διαδηλωτή στην πόλη Σόμα, όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα σε ορυχείο, απολύθηκε από το πόστο του, όπως ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Φωτογραφίες και βίντεο με τον Γερκέλ να κλωτσάει τον διαδηλωτή έκαναν το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν την οργή της τουρκικής κοινής γνώμης και αντιδράσεις εκτός της χώρας. Φωτογράφος απαθανάτισε τον σύμβουλο του τούρκου πρωθυπουργού να κλωτσάει νεαρό άνδρα που διαδήλωνε κατά του Ερντογάν στις 14 Μαΐου στη Σόμα, ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικοί τον είχαν ακινητοποιήσει στο έδαφος.

Παρότι τελικά ζήτησε συγγνώμη για ό,τι συνέβη, ο οξύθυμος σύμβουλος απολύθηκε στις αρχές της εβδομάδας από τον Ερντογάν, αλλά η είδηση έγινε σήμερα γνωστή, είπε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος. "Ο Γιουσούφ Γερκέλ ζήτησε συγγνώμη αλλά ήταν πολύ αργά. Στο τέλος της συνομιλίας τους ο πρωθυπουργός τον απέλυσε", είπε η πηγή.Σαν να μην έφτανε αυτό, ο θρασύτατος Γερκέλ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έλαβε αναρρωτική άδεια επτά ημερών για τραύματα που υπέστη στο πόδι από το περιστατικό, κάτι το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς χαρακτήρισε την Πέμπτη "κωμικοτραγικό".

Ο Ερντογάν, στο μεταξύ, μετά την κατακραυγή για τη στάση του απέναντι στην τραγωδία της Σόμα, προκαλεί νέο κύμα οργής τον θάνατο δυο ανθρώπων κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη.

Φωτογραφία: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ