Σχολικό εγχειρίδιο για το σεξ προκαλεί αντιδράσεις στην Κίνα

Σε αμηχανία έχει φέρει πολλούς κινέζους γονείς ένα νέο, ιδιαίτερα... επεξηγηματικό και με πολλά σχέδια, σχολικό εγχειρίδιο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που προορίζεται για μαθητές δημοτικού. Πλέον οι νεαροί κινέζοι θα μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία τα πραγματικά δρομολόγια του πελαργού, καθώς και άλλα πολλά, γεγονός όμως που φαίνεται να προβληματίζει κάπως τους κηδεμόνες τους.

Το εγχειρίδιο αυτό έχει διανεμηθεί δοκιμαστικά σε κάποια σχολεία και από τον επόμενο μήνα αναμένεται να κυκλοφορήσει κανονικά σε όλα τα σχολεία της Κίνας. Έχουν δημιουργηθεί διαφορετικά κεφάλαια ανάλογα τις ηλικίες των παιδιών, όπως «γνωρίζω το σώμα μου», «από που έρχομαι», «αποφυγή του Aids» κ.α..

Αυτό όμως που φαίνεται να σοκάρει περισσότερο είναι τα ιδιαίτερα αποκαλυπτικά σκίτσα που το συνοδεύουν αφού όπως λένε κάποιοι γονείς, υπάρχει ο φόβος μήπως τα παιδία τους παραείναι μικρά για να αρχίσουν τα πειράματα..

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν πως αφού η εφηβεία αρχίζει να εμφανίζεται σε μικρότερες ηλικίες, τα παιδιά θα πρέπει να είναι κατάλληλα ενημερωμένα όσο πιο νωρίς γίνεται.

Δείτε μερικά από τα σκίτσα..

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ