Η ιστορική μνήμη 10 ετών σε 2 λεπτά: Καρέ-καρέ πως χτίστηκε το μουσείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου [βίντεο] - iefimerida.gr

Η ιστορική μνήμη 10 ετών σε 2 λεπτά: Καρέ-καρέ πως χτίστηκε το μουσείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πανύψηλη κάμερα στο «Σημείο Μηδέν» οι οποία εδώ και 4.617 ημέρες καταγράφει ανελλιπώς την ανέγερση του μνημείου- μουσείου για τα θύματα από την επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους. Την εγκατάσταση έκανε ο Μπράιαν Κάρι, Διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της EarthCam, ο οποίος είχε τοποθετήσει την κάμερα προκείμενου να καταγράψει την σκληρή δουλειά από τους διασώστες, ωστόσο παρέμεινε εκεί και μετά τις προσπάθειες, καταγράφοντας έτσι την ανοικοδόμηση που ξεκίνησε το 2004.

Υστερα από την ολοκλήρωση του έργου, αποφάσισαν να δώσουν στην δημοσιότητα το βίντεο με τις time-lapse φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά το διάστημα της δεκαετίας 2004-2014. «Ενα έργο που τιμά τα θύματα εκείνης της τραγικής ημέρας και είναι αφιερωμένο στις οικογένειες και τους φίλους αυτών» γράφει στην περιγραφή του βίντεο ο διευθύνων σύμβουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ