Μία υπόγεια κοινωνία στο Βουκουρέστι: Ζώντας κάτω από τους δρόμους της πόλης [εικόνες] - iefimerida.gr

Μία υπόγεια κοινωνία στο Βουκουρέστι: Ζώντας κάτω από τους δρόμους της πόλης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Βουκουρέστι, η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, είναι μια όμορφη πόλη με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και πλούσια ιστορία. Ομως κάτω από τα όμορφα σοκάκια της, βρίσκεται ένας άλλος κόσμος, με ναρκομανείς και ορφανά που μεγαλώνουν στις σκιές της πόλης.

Αυτό το υπόγειο δίκτυο αποχέτευσης είναι το σπίτι για τις «ξεχασμένες ψυχές» της πόλης, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι φορείς του ιου HIV ή πάσχουν από φυματίωση.

Ο «βασιλιάς των υπονόμων», ο προστάτης και «πατέρας» των χαμένων παιδιών της Ρουμανιας, ονομάζεται Μπρους Λι (καμία σχέση με τον σταρ πολεμικών ταινιών) και πρόσφατα μίλησε για τη ζωή του στο Channel 4 News

Ο Λι, ο βασιλιάς αυτού του υποκόσμου, αποτελεί μία περίεργη φυσιογνωμία. Ορφανός και ο ίδιος, είναι πρώην μαχητής του δρόμου, νυν έμπορος ναρκωτικών και έχει στο χώρο του μεταλλική μπογιά μάρκας Aurelac την οποία εισπνέει ή συνδυάζει με άλλα ναρκωτικά.

Ωστόσο ο Λι, φροντίζει και προστατεύει τα άλλα ορφανά της πόλης, πληρώνοντας συμμορίες για να τα κρατάνε ασφαλή. Οι κοινωνικοί λειτουργοί λένε ότι ο Λι προστατεύει τους νέους από σεξουαλικές επιθέσεις και ότι οι τοξικομανείς είναι πιο ασφαλείς, αφού ο Λι τους προσφέρει ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθούν.

Οι τεράστιοι υπόνομοι, που πλέον είναι το σπίτι του «υπόκοσμου» της Ρουμανίας, είναι απομεινάρια του μεγάλου σχεδίου του κομμουνιστή δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου για κεντρική θέρμανση στην πόλη.

Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο αυτό δεν ευδοκίμησε, η ερειπωμένη υποδομή έδωσε στους «απόκληρους» της πόλης ένα μέρος για να μένουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ