Στο σκαμνί για το photoshop στην Αφροδίτη της Μήλου - iefimerida.gr

Στο σκαμνί για το photoshop στην Αφροδίτη της Μήλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού «Focus», που τον περασμένο Φεβρουάριο απεικόνιζε η Αφροδίτη της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσαν επτάΈλληνες δικηγόροι, είναι η συκοφαντική δυσφήμηση, η προσβολή των συμβόλων του ελληνικού κράτους και η εξύβριση.

Το φωτογραφικό μοντάζ στο επίμαχο εξώφυλλο συνοδευόταν και από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».

Την ίδια ώρα στην επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού υπήρχε ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ένα ζευγάρι Γερμανών και δηλώνουν ανήσυχοι για το κατά πόσο οι απατεώνες του νότου θα αρπάξουν τα λεφτά των τίμιων Γερμανών φορολογουμένων.

«Διάβημα» Πετσάλνικου στον Γερμανό πρέσβη

Ο πρόεδρος της Βουλής με τη δημοσίευση του περιοδικού, ζήτησε να συναντηθεί με τον Γερμανό πρέσβη για να του εκφράσει τη δυσαρέσκεια του ενώ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Κάθε λαός σε κάθε χώρα έχει και ορισμένα σύμβολα που έχουν μια κάποια ιερότητα. Για εμάς τους Έλληνες αυτά τα σύμβολα έχουν να κάνουν με την ίδια την ιστορία μας. Η χρησιμοποίηση με τέτοιο κακόγουστο, χυδαίο και αμόρφωτο τρόπο, προκαλεί και δικαιολογημένα εκνευρίζει»

Το σχόλιο του εκδότη

Αρχικά η δίκη είχε οριστεί για τις 29 Ιουνίου αλλά είχε δοθεί αναβολή επειδή δεν είχαν επιδοθεί σωστά οι κλητεύσεις σε έξι από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους.
Ο εκδότης του περιοδικού Helmut Markwort σχολίασε σχετικά με τη μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του ότι δεν έχει λάβει καμία κλήτευση από το δικαστήριο, ούτε έχει ενημερωθεί για τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, προσθέτοντας ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του και ότι έκανε μόνο το δημοσιογραφικό του καθήκον. Δεν έχει τραπεί σε φυγή, ούτε φοβάται ότι θα χρειαστεί να κρατηθεί στη φυλακή, σημείωσε στην εφημερίδα και δήλωσε «μεγάλος φίλος της Ελλάδας». Ο Markwort διευκρίνισε ότι θα αναθέσει την εξέταση της υπόθεσης στους δικηγόρους του περιοδικού, όταν λάβει επίσημη κλήτευση από τις ελληνικές αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ