AP: Οι Ευρωεκλογές μπορεί να εκτροχιάσουν την πολιτική στην Ελλάδα -Τι αναφέρει για πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

AP: Οι Ευρωεκλογές μπορεί να εκτροχιάσουν την πολιτική στην Ελλάδα -Τι αναφέρει για πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

AP: Οι Ευρωεκλογές μπορεί να εκτροχιάσουν την πολιτική στην Ελλάδα -Τι αναφέρει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα αποτελέσματα των επερχόμενων Ευρωεκλογών μιλάει το πρακτορείο Associated Press τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις αρκετών χωρών για επίπονες οικονομικές μεταρρυθμίσεις μπορεί να κλονισθούν από την μάχη της κάλπης.Το κείμενο του AP επισημαίνει ότι δεν είναι λίγες οι χώρες που έχουν συμφωνήσει σε βαριές οικονομικές μεταρρυθμίσεις με στόχο τη μείωση του χρέους και την ενίσχυση της ανάπτυξης, ωστόσο, οι Ευρωεκλογές ενδέχεται να αναδείξουν αντιευρωπαϊκά κόμματα λόγω των ψήφων διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας.

Αν και το Ευρωκοινοβούλιο, αναφέρει το δημοσίευμα, έχει μόνο περιορισμένες αρμοδιότητες, το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών για τους 751 ευρωβουλευτές από τις 28 χώρες της ΕΕ θα μπορούσε να κλονίσει την άσκηση των πολιτικών σε εθνικό επίπεδο.

Κρίσιμο σταυροδρόμι οι εκλογές σε Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία

«Τα αποτελέσματα στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα θα είναι πολύ σημαντικά, καθώς θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν ξανά το εθνικό πολιτικό σκηνικό και τις εθνικές πολιτικές, δίνοντας ώθηση σε νέες συζητήσεις και διαμάχες σχετικά με τη λιτότητα, τις μεταρρυθμίσεις και τη βιωσιμότητα του χρέους» σημείωσε ο αναλυτής της τράπεζας ING Κάρστεν Μπρζέσκι.

Το δημοσίευμα αναφέρεται ξεχωριστά στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών για την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Βρετανία.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «απειλούν» την κυβερνητική συνοχή

Οσον αφορά στην Ελλάδα, το AP σημειώνει ότι οι Ευρωεκλογές δίνουν μία πλατφόρμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την ψήφο ως δημοψήφισμα για το μνημόνιο της χώρας και την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να έχει κακές επιδόσεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές, υπονομεύοντας την κυβέρνηση, προσθέτει το AP, σημειώνοντας ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να νικήσει σε βουλευτικές εκλογές.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Berenberg στο Λονδίνο κ. Χόλγκερ Σμίντινγκ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα «θα δημιουργήσει τεράστια πολιτική αβεβαιότητα με σοβαρή αρνητική επίπτωση στην ελληνική οικονομία και πιθανό κάποιον αντίκτυπο στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ