Μπρα ντε φερ με τις καθαρίστριες: Ο Στουρνάρας στέλνει το θέμα στον Αρειο Πάγο - iefimerida.gr

Μπρα ντε φερ με τις καθαρίστριες: Ο Στουρνάρας στέλνει το θέμα στον Αρειο Πάγο

Οι καθαρίστριες έγιναν «αγκάθι» ο Στουρνάρας στέλνει το θέμα στον Αρειο Πάγο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληραίνει τη στάση του το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα της επαναπρόσληψης των καθαριστριών, αφού μπορεί να μην κατατεθεί έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει τις 393 καθαρίστριες και θα ζητήσει την αναίρεση και την αναστολή της απόφασης.

Ηδή ο Χάρης Θεοχάρης ζήτησε να μάθει ποιο είναι το χρονικό περιθώριο και υπό ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να εκτελεστεί η πρωτόδικη απόφαση. Σύμφωνα με το υπουργείο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δίνει περιθώριο 60 ημερών για την εκτέλεση της απόφασης, ενώ υπενθυμίζεται πως η οργανική θέση των καθαριστριών έχει καταργηθεί. Μάλιστα το υπουργείο σκοπεύει να φτάσει το θέμα στον Αρειο Πάγο λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι καθαρίστριες δεν θα επιστρέψουν αύριο. Ωστόσο το μεσημέρι προκλήθηκε σύγχυση καθώς ανακοινώθηκε πως το υπουργείο Οικονομικών δεν θα καταθέσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση κάτι που οι καθαρίστριες εξέλαβαν ως οπισθοχώρηση της κυβέρνησης.

Οι καθαρίστριες κατέθεσαν μήνυση κατά του υπουργείου Οικονομικών

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΔΟΥ μετά και την έως σήμερα άρνηση του υπουργού Οικονομικών, να υλοποιήσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για επαναπρόσληψη των καθαριστριών, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών

Ζητούν να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος.

Κατάληψη, αλυσίδες και ΜΑΤ στο υπουργείο

Το πρωί οι καθαρίστριες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών κλειδώνοντας την είσοδο με αλυσίδες και ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την επαναπρόσληψή τους.

Τι ανέφερε η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο, με πρόσφατη απόφασή του, έκρινε «προδήλως απαραίτητες» για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ -που προσέφυγαν- των οποίων διατάσσει την επαναπρόσληψη, θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε για τις προσφεύγουσες γυναίκες.

Οι καθαρίστριες πάντως συνεχίζουν την καθιστική τους διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην Καραγιώργη Σερβίας 10, μέχρι τη συμμόρφωση της κυβέρνησης στη δικαστική απόφαση.


Φωτογραφία: fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ