Σάλος στις ΗΠΑ από διαφημίσεις με τον Χίλτερ και το Ισλάμ πάνω σε λεωφορεία [εικόνες] - iefimerida.gr

Σάλος στις ΗΠΑ από διαφημίσεις με τον Χίλτερ και το Ισλάμ πάνω σε λεωφορεία [εικόνες]

Ο Χίλτερ και το Ισλάμ σε διαφημίσεις πάνω σε αμερικανικά λεωφορεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονες αντιδράσεις από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκαλούν διαφημίσεις που έκαναν την εμφάνισή τους σε λεωφορεία στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη και εξισώνουν το Ισλάμ με το ναζισμό. Στις διαφημίσεις προβάλλεται φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ το 1941 με τον Παλαιστίνιο Αμίν αλ-Χουσεΐνί, ο οποίος αργότερα αναδείχτηκε μεγάλος μουφτής στην Ιερουσαλήμ.

Οι καταχωρήσεις είναι πληρωμένες από την οργάνωση «Αμερικανική Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Ελευθερίας» της γνωστής ρατσίστριας μπλόγκερ Πάμελα Γκέλερ η οποία μέσω της «εκστρατείας» της ζητά το τέλος της αμερικανικής βοήθειας προς ισλαμικές χώρες.

Σάλος στις ΗΠΑ από διαφημίσεις με τον Χίλτερ και το Ισλάμ πάνω σε λεωφορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σάλος στις ΗΠΑ από διαφημίσεις με τον Χίλτερ και το Ισλάμ πάνω σε λεωφορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εκτός από την επίμαχη διαφήμιση με τον Χίτλερ, η ρατσιστική οργάνωση έχει γεμίσει και με άλλες αντι-ισλαμικές διαφημίσεις λεωφορεία, καθώς και εισόδους και υπόγειους σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης. «Σε οποιονδήποτε πόλεμο ανάμεσα στον πολιτισμένο άνθρωπο και στον άγριο, υποστηρίξτε τον πολιτισμένο άνθρωπο. Υποστηρίξτε το Ισραήλ. Νικήστε τη Τζιχάντ», γράφει μια διαφήμιση που κυκλοφορεί σε λεωφορείο και σε σταθμούς του μετρό. «19.250 θανατηφόρες ισλαμικές επιθέσεις από την 11/09/2001. Δεν είναι ισλαμοφοβία. Είναι ισλαμορεαλισμός», γράφει η αφίσα που υποδέχεται τους επιβάτες στις εισόδους διαφόρων σταθμών της βόρειας γραμμής του μετρό της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Σάλος στις ΗΠΑ από διαφημίσεις με τον Χίλτερ και το Ισλάμ πάνω σε λεωφορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Δεν αποφασίζουμε αν θα εγκρίνουμε ή αν θα απορρίψουμε μια διαφήμιση με βάση το περιεχόμενό της. Δεν υιοθετούμε ούτε απορρίπτουμε το μήνυμα», απαντά η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών (MTA) της Νέας Υόρκης. Την ίδια στιγμή, καλλιτέχνες και απλοί πολίτες κάνουν τη δική τους «παρέμβαση» στις ρατσιστικές αφίσες καταγγέλλοντας και χλευάζοντας το περιεχόμενό τους.

Φωτογραφίες: www.nytimes.com, www.huffingtonpost.com, facebook

Σάλος στις ΗΠΑ από διαφημίσεις με τον Χίλτερ και το Ισλάμ πάνω σε λεωφορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Σάλος στις ΗΠΑ από διαφημίσεις με τον Χίλτερ και το Ισλάμ πάνω σε λεωφορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Σάλος στις ΗΠΑ από διαφημίσεις με τον Χίλτερ και το Ισλάμ πάνω σε λεωφορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ