Οι διακοπές του Ομπάμα στο νησί της χλιδής [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι διακοπές του Ομπάμα στο νησί της χλιδής [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναχώρησε αργά χθες από την Ουάσινγκτον για λίγες ημέρες ξεκούρασης με την οικογένειά του στο νησί Μάρθας Βίνεγιαρντ. Στην Ουάσινγκτον τώρα οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν σταματούν να τον επικρίνουν εκτιμώντας ότι ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να απομακρυνθεί από το Λευκό Οίκο σε περίοδο κρίσης. Πόσο μάλλον όταν πηγαίνει διακοπές στο νησί της χλιδής.

Είναι το τρίτο συνεχές καλοκαίρι που ο Ομπάμα περνά τις διακοπές του σε ένα αγρόκτημα του πλούσιου νησιού, μέσα στη Μασαχουσέτη, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, με τη σύζυγό του Μισέλ, τις κόρες τους Σάσα και Μάλια και φίλους. Εκεί θα ξεκουραστεί και θα ασχοληθεί με τα αγαπημένα του χόμπι, το ποδήλατο και το γκολφ (βίντεο)

Το νησί της χλιδής – καταφύγιο πολιτικών και διασημοτήτων

Το Μάρθας Βίνεγιαρντ είναι αγαπημένος προορισμός πολλών διασημοτήτων, κυρίως όμως των πολιτικών. Είναι μάλιστα αγαπημένος προορισμός του Μπιλ Κλίντον και όπως λέγεται ο πρώην πλανητάρχης ήταν αυτός που έφτιαξε στην κυριολεξία το προφίλ του Μάρθας Βίνεγιαρντ τη δεκαετία του 90.

Χαρακτηριστικό της οικονομικής ευμάρειας του νησιού είναι πως το κόστος ζωής είναι 60% πιο υψηλό από τον εθνικό μέσο όρο, ενώ οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είναι σχεδόν διπλάσιες, αγγίζοντας το 96%!

Αγαπημένος προορισμός των Κένεντι

Υπενθυμίζεται πως στο Μάρθας Βίνεγιαρντ έβρισκε καταφύγιο η Τζάκι Κένεντι από τους παπαράτσι. Λέγεται πως το σπίτι που είχαν οι Κένεντι στη δυτική πλευρά του νησιού ήταν ιδανικός τόπος διακοπών και ξεκούρασης. Εκεί όμως γράφτηκε και μία ακόμη τραγική σελίδα στην ιστορία της οικογένειας όταν το αεροπλάνο του Τζον Κένεντι Τζούνιορ -αυτός ήταν πιλότος- κατευθυνόμενο προς το Μάρθας Βίνεγιαρντ της Μασαχουσέτης έπεσε στη θάλασσα και ο ίδιος, η σύζυγος του Καρολίν και η αδελφής της έχασαν τη ζωή τους.

Και στην Ουάσιγκτον η γκρίνια συνεχίζεται

Την ίδια ώρα πάντως σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο ο πρόεδρος Ομπάμα δέχεται συνεχώς πιέσεις. Η επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας και ένα ποσοστό ανεργίας που φθάνει το 9,1% ρίχνουν μια σκιά στις προοπτικές επανεκλογής του το Νοέμβριο του 2012.

"Αν ήμουν πρόεδρος δεν θα επεδίωκα να περάσω δέκα ημέρες στο Μάρθας Βίνεγιαρντ -- ένας δημοφιλής προορισμός για τους πλούσιους και ισχυρούς-- δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ, φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να είναι ο υποψήφιος του κόμματός του απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ