ΣΥΡΙΖΑ: Θα γίνει πολιτικός σεισμός αν είμαστε πάνω από το άθροισμα ΝΔ και Ελιάς - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Θα γίνει πολιτικός σεισμός αν είμαστε πάνω από το άθροισμα ΝΔ και Ελιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πολιτικό μήνυμα το βράδυ της Κυριακής περιμένουν στην Κουμουνδούρου, καθώς τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσεκτική σε ό,τι αφορά τον πήχη που θέτει για να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις από το εκλογικό αποτέλεσμα.


Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κρατά χαμηλούς τόνους ανεξαρτήτως αν οι προσδοκίες είναι υψηλές και αυτό διαπιστώνεται και από τις δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο ΑΠΕ και στο ΒΗΜΑ FM τόνισε ότι «και μία ψήφος είναι νίκη, αλλά μια καθαρή, μεγάλη διαφορά θα είναι θρίαμβος». Ο κ. Παπαδημούλης εκφράζει την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψει μια καθαρή και όχι οριακή διαφορά, για να προσθέσει τα εξής: «Είναι δύσκολο, αλλά αν τα καταφέρουμε να είμαστε πρώτοι πάνω από το άθροισμα (ΝΔ και Ελιάς) θα πρόκειται για πολιτικό σεισμό».

Ωστόσο, ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι έτσι ή αλλιώς θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, εθνικές εκλογές μέσα στο 2014.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα και ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης είχε εκφράσει την πολιτική εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει ζήτημα κυβερνητικής νομιμοποίησης εάν το άθροισμα των ποσοστών των δύο κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλότερο από το ποσοστό που θα καταγράψει το βράδυ της 25ης Μαΐου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσεκτικός στις δηλώσεις του είναι και ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, καθώς επισήμανε ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ένα σαφές προβάδισμα θα προκαλέσει εξελίξεις, ενώ σε ό,τι αφορά τον πήχη τόνισε ότι η ανάδειξή του σε πρώτο κόμμα, για πρώτη φορά, έχει τη δική της αξία. Οσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά τόσο πιο γρήγορα θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις.

Οι χαμηλοί τόνοι εκφράζονται και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» απάντησε στο ερώτημα με ποιο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να μιλήσει για θέμα μη νομιμοποίησης της κυβέρνησης, λέγοντας ότι όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά τόσο πιο γρήγορα θα έρθει το τέλος των μνημονιακών πολιτικών και το μήνυμα της ανατροπής θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ