Συγκλονίζει -Η φωτογραφία επτάχρονου πριν και μετά τη μάχη του με τον καρκίνο [εικόνα]

Δύναμη στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα δίνει η αφίσα του κέντρου παιδικού καρκίνου του Πανεπιστημίου του Μισισιπή που απεικονίζει έναν επτάχρονο που έδωσε τη δική του μάχη με τη λευχαιμία και βγήκε νικητής.

Η φωτογραφία χωρίζεται στα δύο και δείχνει, σε αντιδιαστολή, το πρόσωπο του Νώε, στην ηλικία των 4 ετών, όταν έκανε χημειοθεραπείες και στην ηλικία των 7 ετών, σήμερα δηλαδή, που έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του.


Χλωμός, αδύνατος, χωρίς μαλλιά ως ασθενής με καρκίνο, ζωηρός, με κανονικό χρώμα και μαλλιά ως επιζών του καρκίνου, ο επτάχρονος σήμερα Νώε είναι η ζωντανή απόδειξη του μηνύματος «η διάγνωση του καρκίνου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια ποινή θανάτου», που θέλει να περάσει το κέντρο του πανεπιστημίου.

O Νώε είχε διαγνωσθεί σε ηλικία τεσσάρων ετών με οξεία μυελογενή λευχαιμία, μια σπάνια επιθετική μορφή της νόσου. Τότε, οι γιατροί του έδιναν 50% πιθανότητες να ζήσει.
Ο μικρός αφού υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία και μεταμόσχευση μυελού των οστών νίκησε την ασθένεια και βγήκε νικητής στη μάχη που έδωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ