Η δραματική στιγμή της διάσωσης ενός μωρού τριών μηνών από τις πλημμύρες στη Βοσνία [βίντεο] - iefimerida.gr

Η δραματική στιγμή της διάσωσης ενός μωρού τριών μηνών από τις πλημμύρες στη Βοσνία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της τραγωδίας που έχει πλήξει τη Σερβία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη τα τελευταία 24ωρα, εξαιτίας των πλημμυρών που έως τώρα έχουν κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 40 ανθρώπων. Ο στρατός ακόμη κάνει επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των πολιτών που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Ανάμεσά τους και μία δραματική στιγμή διάσωσης ενός μωρού μόλις τριών μωρών, το βίντεο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε αυτό, μέλη του στρατού της Σλοβενίας κατάφεραν να ανεβάσουν το μωρό σε ελικόπτερο, απομακρύνοντάς το από την κατεστραμμένη πόλη Σαμάκ, στα βόρεια της Βοσνίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Σλοβενίας, που είναι ανάμεσα σε εκείνες που έχουν σπεύσει για βοήθεια, απομάκρυναν 52 ανθρώπους από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βοσνίας, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις πιο σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων 120 χρόνων στα Βαλκάνια. Μάλιστα, πλέον η ανησυχία είναι μεγάλη για το ξέσπασμα επιδημιών εξαιτίας των χιλιάδων τόνων ζώων που πνίγηκαν στις πλημμύρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ