Νέα στοιχεία στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής: Φωτογραφίες και βίντεο από τις τριήμερες ρατσιστικές επιθέσεις του 2011 - iefimerida.gr

Νέα στοιχεία στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής: Φωτογραφίες και βίντεο από τις τριήμερες ρατσιστικές επιθέσεις του 2011

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δικογραφία των ανακριτριών για την Χρυσή Αυγή αναμένεται να εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία μετά τη διαβίβαση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην εισαγγελία Εφετών της μηνυτήριας αναφοράς από την πρωτοβουλία δικηγόρων και την πολιτική αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος σύμφωνα με την οποία υπήρξε τριήμερο πογκρόμ σε βάρος μεταναστών μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη τον Μάιο του 2011.Σύμφωνα με την αναφορά των δικηγόρων, στο πογκρόμ συμμετείχαν νέοι της Χρυσής Αυγής με βασικό πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις στον Αγιο Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας.

Η Πρωτοβουλία στη μηνυτήρια αναφορά επικαλείται στοιχεία, φωτογραφίες, βίντεο, δημοσιεύματα του Τύπου, μαρτυρίες από τα οποία, όπως υποστηρίζει, προκύπτει από την αξιολόγησή τους ότι οι αρχές μπορούν να συλλάβουν μέλη της Χρυσής Αυγής και ακροδεξιές ομάδες που τέλεσαν σειρά αξιοποίνων πράξεων.

Η εν λόγω Πρωτοβουλία Δικηγόρων δηλώνει πολιτική αγωγή σε όλες τις υποθέσεις της Χρυσής Αυγής ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ