Οι πιο επικίνδυνοι αεροδιάδρομοι του κόσμου - Εκεί όπου κανένας δεν θέλει να προσγειωθεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι πιο επικίνδυνοι αεροδιάδρομοι του κόσμου - Εκεί όπου κανένας δεν θέλει να προσγειωθεί [εικόνες]

Οι πιο επικίνδυνοι αεροδιάδρομοι του κόσμου - Ειδικοί χειρισμοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αεροπλάνα που προσγειώνονται σε απόσταση αναπνοής από τις οδούς κυκλοφορίας, αεροδιάδρομοι στο χείλος του γκρεμού, ειδικά εκπαιδευμένοι πιλότοι για το πολυσύχναστο αεροδρόμιο του και προσγείωση ξυστά από τα κεφάλια των λουόμενων στον κόλπο της Καραϊβικής είναι μερικά από αυτά που συμβαίνουν στα χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου.

Ο,τι πρέπει για τους λάτρεις της περιπέτειας καθώς εκεί η αδρεναλίνη χτυπά κόκκινο. Τα πιο παράξενα αεροδρόμια αποτελούν από μόνα τους αξιοθέατα. Παρόλα αυτά εκεί ο κίνδυνος παραμονεύει και οι ειδικοί χειρισμοί από εξειδικευμένους του είδους δεν φάνηκαν αρκετοί για μπορέσουν να προλάβουν ακόμη και σοβαρά ατυχήματα.

Tenzing-Hillary ή Lukla, ΝεπάλΧτισμένο στις άκρες ενός γκρεμού σε ύψος 2,8 χιλιόμετρα και είναι από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια, αφού ο διάδρομος προσγείωσης έχει μήκος μόλις 460 μέτρα σταματά απότομα με τους επιβάτες να καρδιοχτυπούν.

Gustaf III, Αγιος ΒαρθολομαίοςΣτο πανέμορφο νησί της Καραϊβικής εκεί που συχνάζουν οι απανταχού rich and famous, υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Οι celebrities κάνουν κυριολεκτικά τον σταυρό τους καθώς δίπλα από το αεροδρόμιο βρίσκεται μία πολυσύχναστη παραλία και κατά την προσγείωση τα τεράστια αεροσκάφη περνούν ξυστά από τα κεφάλια.

Madeira, ΦουντσάλΣε αυτό το αεροδρόμιο οι πιλότοι πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση, καθώς ο αεροδιάδρομος είναι ιδιαίτερα μικρός σε μήκος με αποτέλεσμα να χρειάζεται επέκταση ύστερα από θανατηφόρο ατυχήματο. Ωστόσο, δεν πρόκειται κάτι τέτοιο να καθησυχάσει τους επιβάτες, καθώς η κατασκευή του έχει γίνει πάνω σε κολώνες.

Paro, ΜπουτάνΑυτό το μικροσκοπικό αεροδρόμιο βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά των Ιμαλαΐων και σε ύψος 2,4 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ωστόσο παρά την επικινδυνότητα του οι επιβάτες μπορούν να θαυμάσουν απόσταση που κόβει την ανάσα τον ποταμό Paro και τα βουνά των Ιμαλαΐων.

Mariscal Sucre Airport, ΚίτοΠεριτριγυρισμένο από επικίνδυνα στοιχεία της φύσης το αεροδρόμιο αυτό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους πιλότους. Τα ηφαίστεια που το περικυκλώνουν, το μεγάλο υψόμετρο με 2,8 χιλιόμετρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας καθώς και η επικίνδυνη γωνία προσέγγισης έχουν αποτελέσει πολλές φορές φορές αιτία για τουλάχιστον 10 σοβαρά ατυχήματα από τότε που εγκαινιάστηκε, κυρίως λόγω αέρα με αποτέλεσμα να βγάζει εκτός αεροδιαδρόμου τα αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ