Οι έφηβοι του Νότου είναι πιο παχύσαρκοι και σε κακή φόρμα - iefimerida.gr

Οι έφηβοι του Νότου είναι πιο παχύσαρκοι και σε κακή φόρμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως τώρα ξέραμε ότι οι κάτοικοι του Νότου της Ευρώπης έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα χάρη στην περιβόητη μεσογειακή διατροφή, Αλλά τα πράγματα έχουν μάλλον αλλάξει.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Pediatrics δείχνει ότι «οι έφηβοι των χωρών όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν χειρότερη φυσική κατάσταση και μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκίας από τους έφηβους στις βόρειες χώρες».
Η ομάδα των ερευνητών μελέτησε το προφίλ 3.528 εφήβων, μεταξύ 12 και 17 ετών, προερχόμενων από 10 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Αυστρίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας και του Βελγίου. Μέτρησαν την φυσική τους κατάσταση με βάση την αθλητική τους δραστηριότητα, την δύναμη, την ταχύτητα, την αναπνευστική ικανότητα, την μυική τους μάζα.
Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι νέοι της Νότιας Ευρώπης είναι όλο και πιο παχύσαρκοι και όλο και περισσότερο σε κακή φόρμα και αυτό αποδεικνύει γιατί έχουν όλο και περισσότερο χειρότερη υγεία.
«Η εξήγηση είναι ότι οι νεαροί Ελληνες, Ιταλοί και Ισπανοί έχουν περιορισμένη δραστηριότητα και περνούν πολύ χρόνο κάνοντας καθιστική ζωή», λένε οι ερευνητές.
Ο ισπανός καθηγητής Φρανσίσκο Ορτέγκα του πανεπιστημίου της Γρενάδα εξηγεί ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά για τις επόμενες δεκαετίες:
«Είναι πιθανόν αυτές οι διαφορές που διακρίναμε να έχουν κακά αποτελέσματα σε μερικά χρόνια, ειδικά σε επίπεδο χοληστερόλης και υπέρτασης» αναφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ