Ερευνα: Τα αφεντικά προτιμούν τους εργαζόμενους που ξυπνούν νωρίς - iefimerida.gr

Ερευνα: Τα αφεντικά προτιμούν τους εργαζόμενους που ξυπνούν νωρίς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο κόσμος ανήκει σε αυτούς που ξυπνούν νωρίς». Γιατί σύμφωνα με αμερικανική έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουυάσινγκτον οι εργοδότες προτιμούν όσους ξυπνούν νωρίς παρά αυτούς που κοιμούνται αργά.

Η εν λόγω έρευνα αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στο Journal of Applied Psychology και την αποκαλύπτει το αμερικανικό σάιτ Quarz.
«Σχεδόν πάντα οι μάνατζερ προτιμούν τους εργαζόμενους που φθάνουν νωρίς στη δουλειά, παρά όσους φθάνουν αργά και φεύγουν αργά, όσες ώρες κι αν δουλεύουν και όποια κι αν είναι η ποιότητα της δουλειάς τους» είναι το συμπέρασμα της έρευνας.
Η έρευνα αποδεικνύει ότι η πρωινή έγερση είναι συνδεδεμένη με ανθρώπους που είναι πιο ευσυνείδητοι από τους άλλους και αυτό ισχύει για όλες τις χώρες, από τις ΗΠΑ ως την Κίνα. Οι ερευνητές αναφέρουν μάλιστα και ένα διάσημο απόφθεγμα του Μπέντζαμιν Φράνκλιν που έλεγε:
«Νωρίς στο κρεβάτι, νωρίς ξυπνητό, κάνει τον άνθρωπο υγιή, πλούσιο και σοφό» («early to bed, early to rise, makes a man healthy, wealthy, and wise»).
Υπάρχει ένα παρόμοια απόφθεγμα κινέζικο:
«Μια ημέρα καλά σχεδιασμένη γίνεται μόνο το πρωί».
Η έρευνα έγινε σε πολλά επίπεδα με πάνω από 120 συμμετέχοντες κάθε φορά. Το στερεότυπο του πρωινού ξυπνήματος είναι ακόμη πιο ανθεκτικό στην Αμερική όπου μεγάλες εταιρείες ωθούν τους εργαζομένους να διαλέγουν το ωράριό τους. «Η Google επιτρέπει στους εργαζομένους της να έρχονται την ώρα που οι ίδιοι επιλέγουν και δεν είναι η μόνη» αναφέρουν οι ερευνητές και προσθέτουν ότι και η Microsoft δίνει ευχέρεια επιλογής, αρκεί να είναι μεταξύ 9 και 11 για την ώρα έναρξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ