O ΣΥΡΙΖΑ κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής για το δεύτερο γύρο - iefimerida.gr

O ΣΥΡΙΖΑ κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής για το δεύτερο γύρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηδη φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει η γραμμή που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους του για τον δεύτερο γύρο, σε δήμους και περιφέρειες όπου δεν έχει περάσει υποψήφιός του. Το μήνυμα φαίνεται να είναι «ναι» στους αντάρτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «ναι» στο ΚΚΕ αλλά και στη Χρυσή Αυγή κυρίως στην Αθήνα.

Με το σκεπτικό ότι «προφανώς δεν είναι ναζιστές το 15% των Αθηναίων», ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χ.Α., διατηρώντας, ωστόσο, τον καταγγελτικό του λόγο εναντίον της, αναφέρει το εκτενές ρεπορτάζ της Δώρας Αντωνίου σήμερα στην Καθημερινή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η καταψήφιση όλων των υποψηφίων που έχουν λάβει το επίσημο χρίσμα από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, είναι η βασική «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ για τον β΄ γύρο των εκλογών. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να δηλώνουν πως οι κυβερνητικοί συνδυασμοί είναι η «κόκκινη γραμμή», κάτι που θα ίσχυε απόλυτα και εάν είχαν περάσει στον δεύτερο γύρο υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει βέβαια η περίπτωση του Πειραιά αφού εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν είναι πρόθυμος να στηρίξει ούτε τον Βασίλη Μιχαλολιάκο αλλά ούτε και τον Γιάννη Μώραλη. Σύμφωνα με την Καθημερινή, για την Κουμουνδούρου έχει σημασία να φανεί στον δεύτερο γύρο ότι αποδοκιμάζονται οι επιλογές των κομματικών ηγεσιών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και κερδίζουν οι «αντάρτες», για πολλούς από τους οποίους στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν, δείχνοντας τις προθέσεις τους, ότι στην προεκλογική εκστρατεία τους έλαβαν αποστάσεις από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Στήριξη αναμένεται να έχουν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Θεόδωρος Καρυπίδης στη Δυτική Μακεδονία και ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ