Ben & Jerry's: Πώς δύο νέοι που νόμιζαν ότι απέτυχαν στη ζωή τους, έγιναν οι πιο διάσημοι παγωτατζήδες στον κόσμο - iefimerida.gr

Ben & Jerry's: Πώς δύο νέοι που νόμιζαν ότι απέτυχαν στη ζωή τους, έγιναν οι πιο διάσημοι παγωτατζήδες στον κόσμο

Ben & Jerry's: Πώς δύο νέοι που νόμιζαν ότι απέτυχαν στη ζωή τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπεν Κόεν ήταν ένας φιλόδοξος αγγειοπλάστης, που όμως κανείς δεν αγόραζε τις δημιουργίες του. Ο Τζέρι Γκρίνφιλντ ήθελε να σπουδάσει στην ιατρική, αλλά κανένα πανεπιστήμιο δεν τον δεχόταν. Κανένας δεν θα ήξερε το όνομά τους αν δεν... ένωναν τις αποτυχίες τους για να γίνουν τελικά οι πιο διάσημοι παγωτατζήδες του κόσμου.

Ηταν το καλοκαίρι του 1978 όταν ξεκίνησε αυτή η απίθανη ιστορία συμπτώσεων και τυχαίων περιστατικών, που οδήγησε τελικά στη δημιουργία των Ben & Jerry's. Σήμερα, έχουν περισσότερα από 600 καταστήματα σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο και ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Τότε όμως ήταν δύο άφραγκοι νέοι, με μία σπιτική παγωτομηχανή και ένα «στοίχημα» που είχαν βάλει για να πετύχουν κάτι που ποτέ δεν είχαν ονειρευτεί, αλλά προέκυψε ξαφνικά.

Ακόμη και η γνωριμία των δύο φίλων ήταν τυχαία. Ηταν στην εφηβεία τους στο σχολείο, όταν ο Τζέρι Γκρίνφιλντ λιποθύμησε σε ένα μάθημα γυμναστικής. «Μου έκανε εντύπωση, οπότε γρήγορα γίναμε φίλοι», λέει ο Μπεν Κόεν στην Washington Post, όπου το δίδυμο διηγήθηκε πώς έκανε τα πρώτα βήματα.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Κόεν είχε εγκαταλείψει το κολέγιο αποφασίζοντας να γίνει αγγειοπλάστης. Ο ίδιος πίστευε ότι έφτιαχνε υπέροχα πράγματα, κάτι που όμως δεν αναγνώριζε κανένας άλλος με αποτέλεσμα να έχει μηδενικές πωλήσεις και να εργάζεται ως ταξιτζής. Ο Γκρίνφιλντ έψαχνε εναγωνίως μία σχολή ιατρικής, αλλά δεν γινόταν δεκτός από κανένα πανεπιστήμιο, οπότε δούλευε σε ένα εργαστήριο.

Κάπου εκεί αποφάσισαν να γίνουν επιχειρηματίες. Αρχικά σκέφτηκαν να φτιάχνουν κουλούρια, αλλά ο εξοπλισμός ήταν ακριβός. Στράφηκαν λοιπόν στα παγωτά. Παρακολούθησαν ένα σεμινάριο διά αλληλογραφίας, με κόστος πέντε δολάρια- το οποίο μοιράστηκαν- και βρήκαν ένα παλιό βενζινάδικο για να ανοίξουν το πρώτο τους μαγαζί. Το κτίσμα ήταν διαλυμένο, αλλά έκαναν τις εργασίες μόνοι τους. Το αρχικό κεφάλαιό τους ήταν 8.000 δολάρια, τα οποία δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρουν, και πήραν δάνειο άλλα 4.000 δολάρια.

Από τη στιγμή που έγινε η αρχή με αυτό το κατάστημα, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Τα χρόνια που ακολούθησαν με ένα συνδυασμό πρωτοποριακών ιδεών τόσο στις γεύσεις που έφτιαχναν όσο και στον τρόπο που τις προωθούσαν, κατάφεραν να γίνουν από δύο νεαρούς χωρίς αντικείμενο στους ιδιοκτήτες της πασίγνωστης πλέον σε όλο τον κόσμο εταιρείας παγωτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ