Αυτός ο ηθοποιός θα ενσαρκώσει σε ταινία θρυλικό Ελληνα μαραθωνοδρόμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός ο ηθοποιός θα ενσαρκώσει σε ταινία θρυλικό Ελληνα μαραθωνοδρόμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βιογραφική ταινία για τον Έλληνα μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη ετοιμάζει η «Disney». Σύμφωνα με δημοσίευμα του TheHollywoodReporter.gr. τον ρόλο του Κυριακίδη αναμένεται να ενσαρκώσει ο Τομ Χίντλστον, πρωταγωνιστής του σίκουελ Thor.

Ο Στέλιος Κυριακίδης (1910 - 1987), ήταν Έλληνας αθλητής από την Κύπρο, δρομέας ημιαντοχής και αντοχής και μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας στίβου. Υπήρξε Πανελληνιονίκης, Βαλκανιονίκης, νικητής στους Παγκύπριους αγώνες και έλαβε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες (Βερολίνο 1936, Λονδίνο 1948).

Έμεινε γνωστός για την μεγάλη νίκη του στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 που την εποχή εκείνη ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν ο πρώτος αθλητής εκτός Αμερικής-Καναδά που νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και ο πρώτος που χρησιμοποίησε χρονομετρητή χειρός.

Το σενάριο της ταινίας θα γράψει ο Μπιλ Γουίλερ ενώ στην παραγωγή βρίσκουμε τους Μάρκ Κιάρντι, Γκόρντον Γκρέι (Μεγάλο Φαβορί) αλλά και τους Πάρη Κασιδόκωστα και Τέρι Ντούγκας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να δούμε τον Τομ Χίντλστον, ο οποίος έχει μελετήσει αρκετά την αρχαία ελληνική γλώσσα. Μάλιστα έχει εντυπωσιάσει μιλώντας ελληνικά κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο ελληνικό σάιτ Cinemag.

Ο Τομ Χίντλστον έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσω της ταινίας Θωρ όπου ενσαρκώνει τον Λόκι. Είναι ένας καταξιωμένος ηθοποιός έχοντας ενσαρκώσει πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες. Έχει υποδυθεί και τον Ορέστη στην ελληνική τραγωδία «Ηλέκτρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ